Alaattin Çakıcı'dan Kılıçdaroğlu'na tehdit mektubu! CHP'lilerden sert tepki

CHP Kemal Kılıçdaroğlu
Alaattin Çakıcı'dan Kılıçdaroğlu'na tehdit mektubu! CHP'lilerden sert tepki

İnfaz düzenlemesi ile tahliye olan Alaattin Çakıcı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik mektubu sosyal medyada tartışma yaratırken CHP'nin yetkili isimleri sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu da Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç örgütü lideri suçundan hüküm giyen ve 16 yıl cezaevinde kalan, nisan ayında infaz düzenlemesiyle tahliye olan Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan bir mektubu sosyal medya hesabından yayınladı. "Akıllı ol" gibi ifadelerin yer aldığı mektup sosyal medyada tartışma yarattı.

KILIÇDAROĞLU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 4 maddeden oluşan bir suç duyurusunda bulunuldu, Çakıcı'nın sosyal medyadaki ifadeleri suç duyurusunda yer aldı ve bunların suç unsuru oluşturduğu ifade edildi. 

CHP'den mektuba sert tepki geldi. 

"CHP KABADAYILARA PABUÇ BIRAKACAK PARTİ DEĞİLDİR"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi kabadayılara pabuç bırakacak bir parti değildir" dedi. 
Altay, durumun Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olduğunu söylerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin de bu durumu tasvip etmeyeceklerine emin olduğunu sözlerine ekledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Mafya bozuntularına, sözde kabadayılara asla pabuç bırakmayız. Genel Başkanımıza nereden ve kimden gelirse gelsin hiçbir tehdidi kabul etmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Twitter mesajında "CHP'nin Genel Başkanı'nı tehdit etmek, milyonları tehdit etmektir, cumhuriyeti tehdit etmektir. Herkes, haddini bilecek!" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir paylaşım yaparak, "Hak, hukuk ve adaletten şaşmadan, aklın ve bilimin kılavuzluğunda Türkiye 2. yüzyılına safralarından arınmış olarak yürüyecektir. Bu yolda hiçbir tehdite fırsat vermeyeceğimiz görülecektir" ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, yargıdaki reform tartışmalarına değinerek hükümete, "Hemen yarın sabah, samimiysen, hukukta gerçekten reform yapacaksan bu insanları derhal kamudaki görevlerine iade edeceksin. O zaman biz anlarız ki bunlar gerçekten samimi" diye seslenmişti.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Alaattin Çakıcı Kemal Kılıçdaroğlu CHP