Akşener'den uzaktan eğitim tepkisi: Derhal bu yanlıştan vazgeçin

Meral Akşener İYİ Parti Diyarbakır Kahramanmaraş Depremi
Akşener'den uzaktan eğitim tepkisi: Derhal bu yanlıştan vazgeçin

Türkiye'yi sarsan depreme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, Diyarbakır'da çalışmaları ve bölgedeki son durumu anlattı. Taziye ziyaretlerine giden Akşener, KYK yurtlarının depremzedelere açılmasını eleştirdi ve ailelerin buralarda kalamayacağını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından 10 il enkaz altında kaldı. 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Türkiye yasa boğulurken arama-kurtarma çalışmaları da düne kadar devam etti. Siyasi partiler de deprem bölgesine giderek çalışmaları izledi, vatandaşları dinledi.

Bugün depremin vurduğu illerden olan Diyarbakır'da açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, taziye ziyaretlerinde bulunduğunu belirtti ve şunları söyledi:

Çok büyük kaybımız var. Çok şehre yayılan bir deprem oldu. Kocaeli depremini yaşamış bir insan olarak ilk 72 saatin çok önemli olduğunu bilen biri olarak her bir ilimize arkadaşlarımızla beraber ziyaretler gerçekleştirdik. Hem Türkiye'yi yöneten iktidar partisine hem kamuoyuna bu sesi duyurmayı görev edindik. Ben 5'e çeyrek kala uyandırıldım özel kalemim tarafından.

Dün itibarıyla üniversite rektörlerine YÖK Başkanı bir talimat verdi. Asla yüz yüze eğitim olmayacak. Peki ne olacak? Pilotluk eğitimi gören bir öğrencinin pratik yapması gerekiyor. Rektörlere yanlış talimat veren bir YÖK Başkanı'ndan bahsediyoruz. Hoca gidecek odasına öğrenci ile yan yana gelmeyecek açacaklar bilgisayarını orada yapacaklar.

Ne yapılmak istendiğini anlamak mümkün değil. Sayın Erdoğan'a Diyarbakır'dan sesleniyorum: Derhal, derhal, derhal bu olmayacak karardan vazgeçin. Üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitim yapmalarının önünü açın. Ekonomik durumu kötü ailelerin çocukları zaten 2 yıl kaybetti. Şimdi de üniversitelerin bu eğitim sisteminin kaldırılmasıyla başka bir kaos ile karşı karşıyayız.

Kaynak: Ajanslar

İYİ Parti lideri Akşener Diyarbakır Kahramanmaraş depremi uzaktan eğitim