Akşener'den Enes Kara açıklaması! Çağrı yaptı

Meral Akşener Gündem haberleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener Enes Kara'ya ilişkin "Her hafta gençlerimiz, kadınlarımız ölüyor. Tweet'ler atmak yetmiyor. Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim, bu ülkenin lügatından kadın, genç ölümlerini silelim" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, yaşamına son veren Enes Kara'yla ilgili iktidara çağrı yaptı. 

Akşener'in açıklamaları: 

Haftaya çok acı haberlerle başladık. Daha hayatlarının baharındayken, Enes oğlumuzu, Raziye ve Dilara kızlarımızı kaybettik. Enes’i, aynı Fedai öğretmenimiz gibi, hapsedildiği umutsuzluğa kurban verdik. Elinden alınan özgürlüğe, en yakınlarından gördüğü umursamazlığa, ve yaşamaya zorlandığı hayatın sonucunda, çıkışı intiharda bulmasına kahrolduk.

Raziye ve Dilara’yı ise, ülkemizdeki daha nice genç kadın gibi, önü bir türlü alınamayan, alınmak da istenmeyen bir vahşete, mahkeme kararlarına rağmen, yetkililerin ısrarla parmağını oynatmadığı, bitmeyen bir şuursuzluğa kurban verdik. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Yüce Allah, sevenlerine, sabr-ı cemil ihsan eylesin.

Buradan, Sayın Erdoğan’a, bir çağrıda bulunmak istiyorum. Artık yeter. Bu ölümlerin artık durması gerekli. Senin de çocukların var, senin de torunların var. Bu ölümlere senin de üzüldüğünü biliyorum. Bunun siyasi bir yanı yok. Her hafta gençlerimiz, kadınlarımız ölüyor. Tweet'ler atmak yetmiyor. Her kadının ardından ağıt yakmak yetmiyor, gel iktidar ve muhalefet el ele verelim, bu ülkenin lügatından kadın, genç ölümlerini silelim. Ben ve partim her türlü katkıyı vermeye hazırız. Kendisinin bu çağrıma cevap vereceğinden şüpheliyim. Sayın Erdoğan kabul edelim son zamanlarda pek iyi değil. 

EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

Seçimden seçime gider oy isterler diyor. Bunu dertli vatandaşlarımızın kafasına çay atan söylüyor. Ekonomiyi yönetenler söylüyorum. Bir an önce aklınızı başınıza toplayın. İşe önce enflasyon, devalüasyon sarmalını tersine çevirmekle başlayın. Döviz kuru arttıkça, üretim maliyetleri ve beklentiler olumsuz etkileniyor. Enflasyon arttıkça Türk Lirası üzerindeki baskı artıyor. Gizli kapaklı işlere merakınız ekonomiyi daha da kırılgan hale getiriyor. Yapamıyorsanız siz gideceksiniz, biz geleceğiz, biz yapacağız. Türkiye'yi acemi ekonomistlerin, iş bilmez yöneticilerin deneme tahtası olmaktan biz kurtaracağız. İYİ Parti iktidarında ekonomiyi de memleketi de düze biz çıkaracağız. 

Kaynak: Haber Global TV

Meral Akşener iyi parti enes kara Recep Tayyip Erdoğan