Akşener'den doğalgaz ve elektrik zammı tepkisi

Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, elektrik ve doğalgaz zamlarına eleştiri getirdi. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'aşı ücreti' sözlerine ve doğalgaz ile elektrik zamlarına tepki gösterdi. 

Akşener'in açıklamaları:

"Tüm icraatlarını dünya bizi kıskanıyor ile pazarlamayı alışkanlık haline getiren sayın Erdoğan, Batılı ülkelerde Covid aşıları ücretli yapılıyor dedi. Almanya için 100 avro, İngiltere için 100 pound ücret çıkardı. Avrupa'dan kahkaha sesleri yükseldi, biz duyduk, kendisi adına utandık. Küçük bir ülke hariç dünyanın bütün ülkeleri aşıyı vatandaşlarına ücretsiz yaptırıyor. Gelişmiş ülkeler aşı için gençlerine bir de ödül veriyor. Bununla da kalmıyor, esnafına, işçisine, çiftçisine nakit destekler sağlıyor. 

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK ZAMLARI

Sayın Erdoğan, aslında aşıyı vatandaşlarına sen parayla satıyorsun. Hem de bunu aklınca vatandaşa hissettirmeden yapıyorsun. Önce elektriğe yüzde 15, ardından doğalgaza yüzde 12 zam yaptın. 4 kişilik bir ailenin elektrik maliyeti 211 liraya çıktı. Doğalgaz ise 186 liraya çıktı. Pandemi döneminde senden başka temel ihtiyaç olan elektrik ve doğalgaza zam yapan var mı? Son 3 yılda elektriğe 8 kere zam yapıldı. Doğalgaza da 13 kez zam yapıldı, son 3 yılda yüzde 110 arttı. Biri bana partili cumhurbaşkanlığı nedir diye sorsa zamdır derim.

Sayın Erdoğan son olarak tasarruf genelgesi çıkardı. Tasarruf sarayın yanından bile geçmiyor. Milletimiz porsiyonları küçültmek zorunda ama bu arkadaş birkaç uçak daha alabilir, yazlık sarayında sefa sürebilir. Her gün 3700 asgari ücrete denk gelen 8.6 milyon lirayı doyasıya harcayabilir. 

Kaynak: Haber Global TV

Meral Akşener iyi parti elektrik zammı Doğalgaz zammı