AKOM'dan İstanbul uyarısı: Kar yağışı çarşamba gününe kadar aralıklarla sürebilir

İstanbul hava durumu
AKOM'dan İstanbul uyarısı: Kar yağışı çarşamba gününe kadar aralıklarla sürebilir

İstanbul'da beklenen kar yağışı Silivri, Başakşehir ve Bahçeşehir tarafında başladı. AKOM'dan yapılan açıklamada, yağışın çarşamba gününe kadar aralıklarla sürebileceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da kar yağışı etkili olmaya başladı. Silivri, Başakşehir ve Bahçeşehir tarafında etkili olmaya başlayan yağışın, ilerleyen saatlerde kent genelinde etkili olmaya başlaması bekleniyor.

AKOM'DAN AÇIKLAMA

AKOM'dan yapılan açıklamada, yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların, kent genelinde ilerleyen saatlerde karla karışık yağmura döneceği, akşam saatlerinden itibaren ise rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ile birlikte kuvvetli yağış şeklinde devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Buzlanma gibi olumsuz hava koşullarına karşı önem alan İBB ekiplerinin kent genelinde 60 noktada kurulan Buzlanma Erken Uyarı Sistemi'ne gelen mesajlar doğrultusunda çalışmalarını yürüteceği aktarılan açıklamada, "Meteoroloji İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ve AKOM verilerine göre, İstanbul'da bu gece ve yarın düşen kar miktarının kuzey ve yüksek kesimlerde 15-20 santimetre, iç kesimlerde 10-15 santimetre, güney ve kıyı kesimlerinde ise 5-10 santimetre olması bekleniyor." denildi.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR SÜREBİLİR

Açıklamada, kar yağışının çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edebileceği bilgisine yer verildi.

İBB'nin kış şartlarıyla mücadele çalışmalarında bu yıl 1351 araç ve iş makinesi ile 7 bin 31 personelin görev yapacağı kaydedildi.

Açıklamada, kar küreme ve tuzlama ekiplerinin, İstanbul'da 4 bin 23 kilometrelik sorumlu yol ağında, 434 müdahale noktasında olumsuzluklara karşı hazır bekletileceği ve müdahale çalışmalarını yürüteceği aktarıldı.

Kaynak: Haber Global TV

AKOM hava durumu İstanbul