AK Partili vekilin evinde ölü bulunan Nadira Kadirova'nın dosyası kapatılıyor

AK Partili vekilin evinde ölü bulunan Nadira Kadirova'nın dosyası kapatılıyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunan bakıcı Nadira Kadirova'nın adli tıp raporu savcılığa ulaştı. Olayı intihar olarak değerlendiren savcılığın takipsizlik kararını yazmaya başladığı öğrenildi.

Nadira Kadirova (23), bakıcı olarak çalıştığı AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde, 23 Eylül 2019 tarihinde, akşam üstü silahla vurulmuş şekilde bulundu.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇIKLAMASI

Kadirova'nın ölümünden 2 gün sonra açıklama yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayın  "intihar" olduğu yönünde açıklama yaptı. Ankara Emniyet Müdürlüğü açıklamasında "Söz konusu intihar olayı Sayın Milletvekilinin, eşi, kızı ve evin diğer yardımcısı ile birlikte ikametinde bulunduğu esnada meydana gelmiştir. Olayın gerçekleşmesine müteakip tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Olay yerinde yapılan teknik ön incelemede intihar harici herhangi bir şüpheli durum müşahede edilmemiş, ayrıca müntehirenin odasında intihar eğiliminde olduğuna dair bulunan geçmiş tarihli notlar da dahil tüm bulgular soruşturma dosyasına eklenmiştir." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ ÜNAL'IN KONUYA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMASI

Kadirova'nın naaşı ülkesine gönderilerek, toprağa verildi. Ankara Başsavcılığı, Şirin Ünal'ın bilgisine başvurdu. Ünal, olayın intihar olduğunu savundu.  10 Ekim 2019'da TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Ünal, Kadirova'nın Ocak ayından bu yana 20 yıldır MS hastası olan eşine bakan 2 yardımcıdan biri olduğunu belirterek "Son iki üç aydır psikolojik yapısındaki bozulmaları fark edince ikinci elemanı aldık, onu gönderemeden kendisini gönderdi, Allah rahmet eylesin" dedi.

Ünal, olay günü yaşananları ise şöyle anlattı:

"Olayın 5'inci dakikasında polisimiz, ambulansımız ve itfaiyemiz geldi. Biz, onlar gelene kadar beş dakika içerisinde, küçük kızımla beraber kendisini kilitleyip intihar ettiği odanın kapısını kırmaya çalıştık - omzum hala ağrıyor- ama başarılı olamadık maalesef. 3-4 polisimiz oda kapısına yüklenip kapıyı açtılar, hemen sedyeye koyup hastaneye kaldırdılar. Yarım saat sonra Ankara Emniyet Müdürümüz yanımızdaydı, birkaç dakika sonra da nöbetçi savcımız yanımızdaydı. Ben her ikisine de, ne gerekiyorsa, elimden gelen bütün kolaylığı göstereceğimi söyledim. Dolayısıyla tüm aile fertlerimiz, yatalak olan eşim dahil, ikinci çalışan kızcağız dahil o gece, gece yarısına kadar polislerimize ifadelerimizi verdik. "

TAKİPSİZLİK KARARI YAZILMAYA BAŞLANDI

Savcılık, Kadirova'nın kesin ölüm sebebinin açığa çıkması için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi. Adli Tıp, 5 ay sonra yani geçen hafta raporu tamamlayarak, savcılığa gönderdi. Kadirova'nın "bitişik atış yapmak suretiyle göğüs bölgesinin 5-6 santimetre üzerine isabet eden mermi neticesi öldüğünün", dolayısıyla "olayın intihar olduğunun değerlendirildiği" bilgisine yer verildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Kadirova'ya ait günlük ve mektuba ilişkin tercümeler de savcılığa ulaştı. Günlük ve mektupta herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadığı belirtildi.

Savcılığın da rapor üzerine soruşturmada "takipsizlik kararını yazmaya başladığı" öğrenildi.

Ak Parti AK Parti İstanbul milletvekili Şirin Ünal Nadira Kadirova