AK Partili Özkan'dan CHP'li Özel'e "Dostoyevski'li" yanıt

AK Partili Özkan'dan CHP'li Özel'e "Dostoyevski'li" yanıt

AK Parti Milletvekili Özkan, CHP'li Özel'in Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'yla ilgili sözlerine "Hegel'den olacak, Dostoyevski'den olacak, Shakespeare konuşacak, Allah'ın kitabı olunca 'hayır' diyeceğiz" diyerek yanıt verdi.

TBMM Genel Kurulunda, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşmeleri tamamlandı. Görüşmeler sırasında milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

"DEVLETİN MEVZUATINA İLK KEZ 'KUTSAL KİTAPTAN' AYETLER GİRDİ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun 14 Haziran tarihli Resmi Gazete'de faizsiz finans kuruluşlarının bağımsız denetimini yürüten denetçiler için etik kurallarını yayınladığını anımsattı.

Devletin mevzuatına ilk kez "bir kutsal kitaptan" ayetler girdiğini belirten Özel, "Burada ilk kez dipnotlarında Kur'an-ı Kerim'den ayetlerin bulunduğu ve denetçinin davranış biçimlerini şeri hükümlere göre belirleyen bir süreç var, bu doğru değil. Bu, inanç istismarıdır. Yüzde 99'u Müslüman da olsa olmayanların da bulunduğu bir süreçte, bir toplumda bu kabul edilebilir bir yaklaşım değil." dedi.

"HEGEL'DEN OLACAK, DOSTOYEVSKİ'DEN OLACAK..."

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Avrupa'da da pek çok ülkede Kosher belgesinin verildiğini; Kosher belgesinin, Yahudi, Musevi ilahiyatına göre helal sayılan teçhizat, gıdaların şartlarını belirlediğini ifade etti.

Özkan, şöyle devam etti:

"Bizde de helal sertifikası var ve bu helal sertifikası da Ticaret Bakanlığının riyasetinde. Bahsi geçen konu Katılım Bankası. Finans sektöründe helal finans hareketlerini yapan, mevduat toplayan ve ona göre de helal dairede mevduat, kredi dağıtan bir kurum. Şimdi, bu kurumun çalışmasıyla ilgili hususlarda, yine o kurumun kuruluş amacına uygun bir şekilde çalışması için İslami referansların kullanılıyor olmasından daha doğal hiçbir şey olamaz. Hegel'den olacak, Dostoyevski'den olacak, John Locke, Machiavelli, Shakespeare konuşacak, Allah'ın kitabı olunca 'hayır' diyeceğiz."

SATAŞMA VE LAF ATMALAR TANSİYON YÜKSELTTİ

Kürsüye daha sonra AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ geldi. Muhalefet milletvekilleri bu sırada, "muhalefet milletvekilleri kürsüdeyken sık sık laf attığı" gerekçesiyle, konuşması süresince Demirbağ'a sataştı ve laf attılar. AK Parti milletvekilleri ise Demirbağ'a alkışla destek verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Zülfü Demirbağ'a yapılan bu hareketi kabul etmiyoruz. Aslında bu konuşmanın aynen kürsüden tekrar edilmesi gerekiyor." dedi.

TBMM Başkanvekili Levent Gök, "Kürsü özgürlüğü, kürsü masuniyeti her şeyin üzerinde. Bu kadar bağırtı içerisinde konuşma yapmak herkesin harcı da değildir. Ancak Sayın Demirbağ, karşılıklı suçlamaların vereceği dersi hepimizin alması gerektiğini de düşünüyorum." diye konuştu.

Ak Parti CHP Özgür Özel Cahit Özkan