AK Partili Birinci'den kur ve döviz açıklaması: Ciddi bir spekülasyon olduğunu düşünüyorum

Ekonomi haberleri AK Parti
AK Partili Birinci'den kur ve döviz açıklaması: Ciddi bir spekülasyon olduğunu düşünüyorum

Haber Global ekranlarında yayınlanan "Neden?" programına konuk olan AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, artan döviz kuruna ilişkin yaptığı açıklamada, "Ciddi bir spekülasyon olduğunu düşünüyorum" dedi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan "Neden?" programına konuk olan AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, artan döviz kuruna ilişkin yaptığı açıklamada,

“13 küsurlara kadar çıktı. Ondan sonra geriye bir dönüş var bir miktar. Şimdi dünden bugüne ne değişti? Dün dolar kuru, döviz kuru neydi. İhracat rakamları dün neydi? İhracat rakamlarında böyle dramatik bir düşüş mü oldu? Yok, aynı. Peki istihdamda garip bir hadise mi cereyan etti dünden bu yana veya bir hafta öncesi ya da iki hafta öncesinden bu yana? O da aynı. Peki Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesi, ekonominin büyümesi devam ediyor mu? Ediyor. Hatta yılsonu itibariyle çift haneli rakamlar gözüküyor Türkiye’nin büyümesinde. Onda da bir sıkıntı yok. Peki piyasanın satın alacağı olumsuz bir haber var mı? Bir derecelendirme kuruluşu, akşama doğru veya yarın bir açıklama mı yapacaktı? Yani piyasanın satın alacağı olumsuz bir beklenti mi vardı? E şimdi üretim de devam ediyor. İhracat rakamları da aynı, devam ediyor. Peki bu dövizdeki destabilizasyon nedir? Bunu Merkez Bankası’nın açıklamasında da görüyoruz.”

AK Parti’ye yakın olmayan, tarafsız ekonomistlere, dövizdeki durumu sorduğunu ifade eden Birinci, “Spekülatif bir dalgalanma var dediler. İnişli çıkışlı bir hal vardı dövizde. Dolayısıyla bu görüntü bence yoruma kabil bir görüntü değil şu anda. Yani piyasalar oturmamış, döviz oturmamış. Döviz daha fiyatlanmamış. Şu an saat itibariyle dolar kaç? Daha böyle belirgin bir durum yok. Dolayısıyla ben burada çok ciddi bir spekülasyon olduğu kanaatindeyim. Fakat yıpratıcı mı? Elbette yıpratıcıdır bu.”

Kaynak: Haber Global TV

Ak Parti AK Parti haberleri AK parti son dakika haberleri