AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sosyal medya açıklaması

AK Parti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez MKYK ve MYK toplantılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Trump'ın Twitter hesabının kapatılması üzerine "Buraların objektif bir düzenlemeye tabi tutulması artık zorunlu hale geldi" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. 

Çelik'in açıklamaları:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AŞI OLACAK

Aşı konusunda toplumumuza önderlik etmek için toplantımızdan sonra sayın Cumhurbaşkanımız aşı olacaklardır. Bunun kamuoyu ile paylaşılmasını istemiştir. Kendileri aşı olarak toplumdaki tereddütleri ortadan kaldırmak, örnek teşkil etmek için toplantımızdan sonra aşı olmak üzere ilgili yere geçeceklerdir. 

SİYASETTEKİ TARTIŞMALAR

CHP Genel Başkanı erken seçim diyerek siyasi gündem oluşturmaya çalışıyordu. Arkasından başörtüsü yasağıyla ilgili olarak, eski bir bakan, CHP'li, çıkıp başörtüsü konusunda bu ülkedeki vesayet mantığını diriltmeye çalışan açıklamalar yaptı. 60 ihtilali ile ilgili analizlere baktığınızda, Demokrat Parti şu kararları almasaydı, şu yasaları geçirmeseydi darbe olmazdı diyorlar. Karşıdaki muhalefetin bu siyasi kararlarla mücadelesini öne çıkarmanız gerekir. Sanki darbeyi bir yapısal sonuçmuş gibi sunmaya çalışmak aslında en sinsi darbecilik mantığıdır. 

Siyasi olarak beğenmedikleri hususları dile getirip darbenin doğal sonucu olduğunu söylemeye çalışıyorlar. Bu gayriahlaki bir tutumdur. Türkiye'de çok acı işler bu mantıkla yapılmıştır. 

Bu hastalıklı mantıkla, başkası "Erdoğan, felaketle gidebilir, seçim yoluyla gitmez" gibisinden değerlendirmelerine devam etti.

Bir şeye gayrimeşru olduğu zaman 'sözde' dersiniz. Cumhurbaşkanı için bu ifadeyi kullanmak, yakın tarihte, 27 Nisan 2007'deki muhtıra teşebbüsü ile gündeme gelmişti. Demişlerdi ki, biz sözde değil, özde cumhurbaşkanı istiyoruz.

KÖRFEZ BARIŞI

Körfez barışından memnuniyet duyuyoruz. Katar ile başlanan normalleşme bölge için iyi sonuçları doğuracaktır. Tabii ki buradaki gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

SORU CEVAP

Trump'ın Twitter hesabının kapatılması

Bu sosyal medya şirketlerinin bir devlet otoritesi gibi davranması dünyanın her tarafında eleştiriliyor. Burada büyük bir boşluk var. Para kazanan şirket bir devlet gibi, bir mahkeme gibi hareket ediyor. Sosyal medyadaki terör propagandasının engellenmesini düşünüyoruz ama bu objektif kararlar şeklinde olmalıdır. Trump'ın açıklamalarını eleştiren pek çok ülke de Trump'ın sosyal medya hesaplarının kapatılmasına karşı çıktı.KKTC'nin liderlerinin Twitter hesaplarına mavi tik vermiyorlar ama PYD terör örgütünün liderlerine mavi tik veriyorlar. Siz bunu neye göre veriyorsunuz? Buraların objektif bir düzenlemeye tabii tutulması zorunlu hale gelmiştir. Siber alan bir siber vatandır aynı zamanda. 

Kaynak: Haber Global TV

Ömer Çelik Ak Parti