AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımızın bugün Adana'da 2-3 müjdesi olacak

AK Parti Adana Erzurum

AK Parti Sözcüsü ve AK Parti Adana milletvekili adayı Ömer Çelik, Haber Global'de yaptığı açıklamada, "Her türlü şiddeti kınarız biz. Siyasetçi de kurallı siyaset yapacak. Miting yapacaksak gösterilen yerde yapacağız" dedi. Çelik, Erdoğan'ın bugün Adana'da müjdeleri olacağını söyledi.

AK Parti Sözcüsü ve AK Parti Adana milletvekili adayı Ömer Çelik, Haber Global'in sorularını yanıtladı.

Çelik, sahadaki izlenimlerle ilgili şunları aktardı: "Her seçimin bir karakteri olmakla birlikte, vatandaşımızla iletişimimiz dinamik olup olmadığını ölçebilecek büyük bir tecrübeye sahibiz. Aday arkadaşlarımızla konuşuyoruz, gayet müspet karşılanıyorlar. Hangi partiyle konuşsak saha iyi diyorlar dedi bir arkadaşım, ben de 20 yıldır söylediklerimizin karşılığı var dedim. Bu enerjinin yüksekliğinde mutabıkız. İlk turda biteceğini, Cumhur İttifakı'nın da Meclis'te güçlü şekilde yer alacağını düşünüyorum."

Çelik, şöyle devam etti:

"Karşımızdaki ittifakın bazı adayları Adana'da özellikle, seçimlerde Erdoğan'a verin ama milletvekilliği seçimlerinde bize oy verin diyorlar. Bu şekilde propaganda yapabiliyorlar. İki üç adayın bu şekilde çalışma yürüttüğüne dair bilgiye sahibim. Bu ikiyüzlü bir siyasettir. İşin yeter şartı da Meclis'te güçlü şekilde yer almaktır.

"VATANDAŞIMIZIN KANAATİ PEKİŞTİ"

Bunca yıldır seçimlere giriyoruz, bu kadar mücadele ettik. Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi ve Cumhur İttifakı'nın Meclis'e güçlü olması konusunda rahat olacağımızı düşünüyorum. Vatandaşımızın kanaati giderek pekişti. Türkiye'nin bir kaos tablosu ile karşı karşıya kalmasını kimse arzu etmiyor."

ERZURUM'DAKİ OLAYLAR: ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

Bu tip olaylarda ben her zaman, yüze yakın açıklama yapmışımdır. Siyaset ve siyasetçiye dönük rahatsız edici davranış, taciz asla doğru kabul edilemez. Hele şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Açık cümlelerle bunu söyledim ben. Her türlü şiddeti kınarız biz. Siyasetçi de kurallı siyaset yapacak. Hepimiz miting yapıyoruz. Bütün partiler sahada. Güvenlik güçleri büyük organizasyonu fedakarlıkla sağlıyorlar. Miting yapacaksak gösterilen yerde yapacağız. Miting yeri olmayan bir yerde yapılmaya çalışılmış bu. Hangi partiden olursa olsun, kim olursa olsun şiddetten yana olanı dışarıda tutacağız. Böyle bir olay oluyor, Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklamalar da yapılıyor. Ne kadar yakışıksız bir davranış biçimi. 

THE ECONOMIST'İN KAPAĞI

The Economist artık bir yorumdan da çıkarmış, derginin kurumsal görüşü haline getirmiş. Türkiye ile ilgili gündemin bu kadar sıcak takip edilmesi beni şaşırtmıştır. Gündeme hakimler. Türkiye'nin kilit ülke olma rolünü gösteriyor. Cumhurbaşkanımız ile ilgili bir takım odaklar bir karşı tutum geliştirmeye çalışırlar. Manşetleri boşa çıkar. Sandığımız kadar özgür değiller. Aslında resmi politika üretim merkezlerinin uzantısı altındalar. Yorum yazdırdıkları tipler de dilinden üslubundan anlayabileceği kişiler. Çok büyük analizler olarak da görmemek lazım. 

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI'NIN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEĞİ

Ben geçen bir köydeydim. Çardak altında sohbet ediyordum. Terör örgütünü destekleyenlerle Kılıçdaroğlu'nun bu kadar yanaşık durmasından o kadar rahatsızlar ki. Kaset falan girişimler oluyor. Bir konu da terör konusu. Bu da illegal ve gayrimeşru. Siz bunu alıp legal ve meşru alana taşıyamazsınız. Sizi destekliyorum diyor, seçileceksiniz diyor, seçildikten sonra Afrin'le ilgili özerklik kararı alınacak, şu şu kişiler serbest bırakılacak, bunu söylüyor. Buna Kılıçdaroğlu'nun bir şey söylemesi gerekmiyor mu? Biz sana destek veriyoruz, karşılığında teröristbaşına imtiyazdan özerkliğe kadar bir sürü şey olacak diyorlar. Hukuk devletine, terörle mücadele anlayışına aykırı ne kadar iş varsa, bunun karşılığında destekleriz diyorlar. Kılıçdaroğlu'nun çıkıp sizin desteğinizi istemiyorum demesi lazım. Ortada bir ittifak var belli, aday göstermeme sebebi de bu. 

CHP'nin Kılıçdaroğlu tarafından genetik değişikliğe maruz bırakılması karşısında şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Sayın Baykal'la anlaşamadığımız bir sürü konu vardı ama teröre karşı duruş konusunda Sayın Baykal, CHP'yi çok doğru yerde tutardı. Milli meselelerde bir duruşu var CHP'nin. Hatta Balkanlara dönük politika. Bosna'da Sayın Baykal'ın tutumu... Şimdiki CHP bir şekilde HDP'lileştirilmeye çalışılan bir CHP. 

"CUMHURBAŞKANIMIZIN 2-3 KRİTİK MÜJDESİ OLACAK"

Cumhurbaşkanımızın bugün iki üç tane kritik müjdesi olacak. Hem Adana hem Türkiye için oyun değiştirici mesajları olacak. Adanalıları bekliyoruz. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Adana Ak Parti Erzurum