AK Parti Sözcüsü Çelik'ten orman yangınlarıyla ilgili açıklama

AK Parti

AK Parti MYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, "Yangınların 256'sı kontrol altında, 4 yangına müdahale sürüyor" derken, yardımları dolayısıyla Azerbaycan'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde MYK toplantısına başkanlık etti. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları:

Yangınların 256'sı kontrol altında, 4 yangına müdahale sürüyor. Orman teşkilatımızın kahramanlığına teşekkürlerimizi bir kere daha sunuyoruz. Her sene yangınlarla ilgili senaryolarla hazırlık yapılıyor. 10 bin 545 yangın işçisi var. Toplam 21 bin 90 personel ile her sene hazırlık söz konusu. Bu yangınlara müdahale süresi geçmişte 40 dakikayken şu anda 12 dakikaya indi. Bunları daha da geliştireceğiz. Çok fazla sayıda yangının ortaya çıkmasının zorlayıcı tabloya sebep olduğunu görüyoruz. 

12 GÜNDE 300'E YAKIN YANGIN ÇIKTI

Yeşillendirme çalışmaları soruluyor, gündem oluyor. Aynı kararlılıkla her vatandaşımız için 3 fidan dikerek 252 milyon fidanla bunu başlangıç olarak güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. Hepimizin arzu ettiği şey bu tabloyla hiç karşılaşmamaktı. Burada önceliğin muhakkak suretle yangının söndürülmesine verilmesi söz konusu. 300'e yakın yangın 12 gün içinde çıktı, bunların 16'sı büyük orman yangını. 

Maalesef siyaset kurumunun burada yangının sönmesi, vatandaşımızın yanında olma hassasiyeti gerekirken bazı siyasilerin fitne ateşi yakma çabasını gördük. Yangınla mücadele kadar fitne ateşi ile mücadele de burada devreye aldığımız bir konu oldu. Maalesef zor zamanlarda provokasyona karşı çok daha güçlü bir duruş sergilememiz gerektiği MYK'mızda bir kere daha değerlendirilmiş oldu. Gönüllü giden vatandaşlarımızın tamamına şükranlarımızı sunarız. Devlet milletin devletidir. Yangın devam ediyor, çıkmışlar siyasi tartışma yapıyorlar. Yangını söndürürüz, söndükten sonra isterseniz basın toplantısı yaparsınız. 

"AZERBAYCAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Azerbaycan'a buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Kardeşlerimiz buraya kadar geldiler, pek çok imkanla yanımızda olduklarını gösterdiler. Hırvatistan, İran, İspanya, Katar, Rusya, Polonya, Ukrayna zor günlerde yanımızda oldular. KKTC Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar'a gelip verdiği destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

YUNANİSTAN'DAKİ TÜRK AZINLIĞI

Türk azınlığa ait 12 okul kapatılmış durumda. Lozan Anlaşması'na aykırı olduğu açıktır. Sistematik dışlama politikası Yunanistan tarafından devam ettirilmektedir. 

"TÜRKİYE KİMSENİN GÖÇMEN KAMPI DEĞİLDİR"

Bundan daha fazla göçü kaldıracak durumda değiliz. Ölümden kaçana sahip çıkarız ama göçmen kampı değiliz. Marjinal yaklaşımlara teslim olmayacağız. Türkiye'nin sınır hakimiyeti yüksektir. İki taraflı istismara müsaade etmeyeceğiz.

"TÜRKİYE'NİN AFGANİSTAN'DAKİ VARLIĞI"

Türkiye'nin Afganistan'daki durumuna ilişkin süreç devam ediyor.

"ANAYASA ÇALIŞMALARI"

Çalışmalar devam ediyor. Cumhur ittifakının ortak kararı olarak sunulacak. Genel Başkanlara sunulacak aşamaya gelmedi.

"ÜNİVERSİTE BARAJI DÜŞER Mİ?"

Bahçeli'nin önerileri kurul tarafından değerlendirilip Cumhurbaşkanı'na iletilir.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber