AK Parti Sözcüsü Çelik: Kimse ders kitaplarını yırtarak Atatürk'ü tarihten silemez

AK Parti
AK Parti Sözcüsü Çelik: Kimse ders kitaplarını yırtarak Atatürk'ü tarihten silemez

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik resmi Twitter hesabı üzerinden güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerinin bir ders kitabından Atatürk'ün anlatıldığı sayfanın yırtılması talimatını vermesi hakkında açıklama yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıkılamada şu ifadelere yer verdi:

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerinin bir ders kitabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatıldığı sayfanın yırtılması talimatını vermesi, Rum kesimi yöneticilerinin Atatürk’ün temsil ettiği değerlerimize düşmanlığının ifadesidir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Atatürk'e ve Atatürk nezdinde Türk milletine yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz. Bu düşmanca tutum, Atatürk'ün temsil ettiği "yurtta sulh, cihanda sulh" yaklaşımına karşı çağdışı bir yaklaşımdır.

MAZLUM MİLLETLERİN İLHAM KAYNAĞI OLAN ATATÜRK'Ü KİMSE DERS KİTAPLARINI YIRTARAK TARİHTEN SİLEMEZ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerinin bu barbarca yaklaşımı Kıbrıs Türkleri ile birlikte yaşama iradesi noktasındaki tahammülsüz yaklaşımlarının da açık göstergesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yapanlar karşılarında her zaman Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini bulacaktır. Mazlum milletlerin ilham kaynağı olan Atatürk’ü kimse ders kitaplarını yırtarak tarihten silemez."

Kaynak: Haber Global TV

Ak Parti AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Ömer Çelik haberleri