AK Parti seçim sonuçlarını nasıl karşıladı? İkinci tur bekleniyor muydu? Ali İhsan Yavuz ilk kez açıkladı

28 Mayıs Seçimi AK Parti Cumhur İttifakı

Haber Global ekranlarında canlı olarak yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin bu haftaki konuğu, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarına ve ikinci tura ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Buket Aydın'ın seçimin ilk turda bitmesini bekliyor muydunuz, sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Yavuz, şöyle yanıt verdi:

Anketlerimiz bizim vardı. Bir kere piyasadaki anketler bu saatten sonra inandırıcılığı tamamen kaybettiği mesela Avrasya Araştırma Şirketi bir anketinde 13.8, yani 14 puan farkı ortaya çıkarttı. O anlı şanlı Gezici mesela. O anket şirketi sayın cumhurbaşkanımızı kırk üç nokta elli üç gösterirken Kemal Kılıçdaroğlu'nu elli üç nokta dört gösterdi. Yani on nokta iki puan fark ortaya çıkarttı.  Ama bunun yanında bizim anketlerimiz ellinin biraz üstü veya biraz altıyla seçimden çıkacağımızı farkın üç aşağı beş yukarı farkın bu kadar olacağını ortaya çıkartıyordu. Ama biz o anketlere rağmen birinci turda bu işin biteceğini öngörmüştük onu size söyleyeyim. Peki niye öngörmüştük? Çünkü anketlerimizin bir kısmında ellinin bir tık üstününde zaten görünüyor da. Ama aynı zamanda iki liderin baş başa kalması halinde yani ikinci tura kalması halindeki sonuçta sayın cumhurbaşkanımızın çok net bir üstünlüğü söz konusuydu. Biz de şöyle öngördük, ben şahsen kendi adıma söyleyeyim. Seçim biraz yanaşınca seçim sabahına doğru indiğimiz bir aşamada bunu sanki millet ikinci tur gibi okur. Bu Kemal Kılıçdaroğlu'yla Recep Tayyip Erdoğan'ın arasında bir seçim gibi anlaşılmaya ve okunmaya başlanır. Dolayısıyla da biraz ikinci tura bence bu nedenle de bizim o oranımız Cumhurbaşkanımıza dönük söylüyorum bunu. 52, 53'ten aşağı olmaz diye öngör gördük ben şahsen öyle. Ama biz aynı zamanda bir kısım anketlere bakarak hemen ellinin bir tık altı dokuz buçuk, kırk dokuz nokta sekiz, dokuz elli, sıfır nokta iki oralarda bir sonucunda olmasını çok muhtemel görüyorduk açıkçası.

 

Kaynak: Haber Global TV

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz Cumhur ittifakı 14 mayıs 28 Mayıs