AK Parti, İstanbul'da yürüyüş düzenledi

İstanbul AK Parti
AK Parti, İstanbul'da yürüyüş düzenledi

AK Parti, "2023'ten 2053'e Kutlu Yürüyüş" ismiyle İstanbul'un tüm ilçelerinde yürüyüş düzenledi. İl Başkanı Kabaktepe, "Yürüyüşümüzde 1071'in çalışkanlığı, 1920'nin Kuvayı Milliye ruhu var" dedi.

K Parti İstanbul İl Başkanlığı, 39 ilçede eş zamanlı olarak partililerin katılımıyla "2023'ten 2053'e Kutlu Yürüyüş Programı" düzenledi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bağcılar ilçesindeki yürüyüşe katıldı.

 

 "AK Parti iktidarları döneminde özgürlüklerde, ekonomide, siyasette, kültürde, sanatta ve sporda birçok başarı elde edildiğini" söyleyen Kabaktepe, "Bugün burada gençlerimizin sesini daha çok duyuyoruz, onların heyecanını daha çok görüyoruz. Gençlerimizin Türkiye'nin yönetiminde ve siyasetinde bir özne haline gelmesi, söz sahibi olması, paydaş haline gelmesi noktasında da büyük gayretler gösterdik" diye konuştu.

AK Parti, İstanbul'da yürüyüş düzenledi - Resim : 1

Düzenledikleri yürüyüşün, 2053'e doğru giderken Türkiye'nin dünyada ilk 10 ülkeden biri haline gelme çabasını sembolize eden bir yürüyüş olduğunu belirten Kabaktepe, şöyle devam etti:

"85 milyonun kardeşliğinin, tüm Türkiye hep beraber oluşumuzun bir yürüyüşüdür. Türkiye Yüzyılı'na doğru bir yürüyüştür. Türkiye'nin büyümesine, Türkiye'nin yüzyılının kurulmasına karşı çıkanlar, hazmedemeyenler, bunu bir türlü kabullenemeyenler olabilir. Ama biz bugün Bağcılar Meydanı'ndan, İstanbul'un 39 ilçesinden sesleniyoruz: Kim ne diyorsa desin, kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın... Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye hak ettiği yeri, değeri alacak. Beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmadan, 85 milyon Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz."

'YÜRÜYÜŞÜMÜZDE KUVAYI MİLLİYE RUHU VAR'

Sembolik olarak Cumhuriyet'in 100. yılından hareketle yürüdüklerini dile getiren Kabaktepe, "Bu yürüyüşümüzde 1071'in çalışkanlığı var, 1453'ün azmi var, 1920'nin Kuvayı Milliye ruhu var, 29 Ekim'in, Türkiye'nin, ülkemizin, insanımızın bağımsızlığa olan inancı var. Bugünkü yürüyüşümüz, her zaman, tarihin her döneminde ve her noktasında bu milletin vurulacak zincirleri kendi kendine kırdığına dair ruhu da temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti, İstanbul'da yürüyüş düzenledi - Resim : 2

Kabaktepe ve beraberindekiler yürüyüş sırasında "2023'ten 2053'e Gençlik Yürüyüşü", "Aşkımız ebedi", "Bağcılar Türkiye Yüzyılı'na hazır", "En güzel yaşımda en güzel yerde" ve "Gençlik meydanda" yazılı pankartlar taşırken, ayrıca büyük bir Türk bayrağı açıldı.

Yürüyüşe, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek ile partililer katıldı. 

Kaynak: AA

Ak Parti İstanbul Osman Nuri Kabaktepe Bağcılar