AK Parti'den Emine Bulut açıklaması: Yeri göğü inletmemiz lazım

Kadın cinayetleri Emine Bulut

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK Toplantısı sonrası Emine Bulut cinayetiyle ilgili açıklama yaptı: Bu şahsın en yüksek cezayı alması en büyük temennimizdir. Özellikle kadına ve çocuğa dönük şiddete karşı yeri göğü inletmemiz lazım

MKYK Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kırıkkale'de kızının gözleri önünde eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut cinayetiyle ilgili konuştu. Çelik, şunları söyledi: 

"Rahmetli Emine Bulut'un hunharca katledilmesi karşısında milletçe derin bir üzüntü yaşıyoruz. Bütün kadın cinayetleri aynı üzüntüyü oluşturuyor hepimizde. Karşı karşıya kaldığımız vahşet hafızamızı yeniden aynı acıyla yüzleştiren, bundan sonra yapmamız gerekenlerle ilgili hassasiyetimizi daha da artması gereken bir durum.

Milletimizde haklı bir infial yaratması, bir annenin çocuğunun gözlerinin önünde hayatını kaybetmesi çok büyük bir üzüntü kaynağı. Cumhurbaşkanımız da hassasiyetlerinin altını çizdiler. Aile Bakanlığımız harekete geçmiştir. Bakanlığımız konuya her aşamada müdahil olacaktır. Bu şahsın en yüksek cezayı alması en yüksek temennimizdir.

"GÖRÜNTÜLERİNİN YAYILMASI BİR BAŞKA VAHŞETTİR"

Burada sadece siyaset kurumunun vazifelerinin çok ötesinde bir durumla karşı karşıyayız. Vahşet görüntülerinin yayılması bir başka vahşettir. Cumhurbaşkanımız bu konuda hassasiyetini dile getirdi. Emine Bulut'un hayatını kaybetmesi kadar, hayatını kaybederken yardım etmek yerine birilerinin görüntü alma telaşına düşmesi, seyirci olması bunu geniş çaplı ele almamız gerektiğini düşündürüyor. Kadın cinayetleriyle ilgili üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Sosyal medyada görüntülerin bu şekilde yayılması, çocukların nasıl etkileneceğinin iyi anlaşılması gerekiyor. Sosyal medyada vahşet kültürüne karşı nasıl bir hassasiyet oluşturulabilir, AK Parti olarak her türlü görüş alışverişine hazırız. Her türlü şiddet kültürü toplumda mahkum edilmeli.  Özellikle kadına ve çocuğa dönük şiddete karşı yeri göğü inletmemiz lazım. Neşet Ertaş'ın dediği gibi "Kadınlar insandır, biz de insan oğluyuz" Bu bilinçle hareket etmek zorundayız."

AK PARTİ OLAĞAN KONGRESİ

AK Parti'nin 18. kuruluş yıl dönümüne de değinen Çelik, "Darbe girişimlerini başka terör saldırılarını milletimizin desteğiyle aşmasını bildik. Askeri vesayete, yargı vesayetine sığınmak isteyenlerin milletten geçer not alamadıkları görülmüştür" dedi.  

Çelik, AK Parti 7. Olağan Kongre sürecinin 7 Ekim 2019 itibarıyla başlayacağını söyledi. 

"GÜVENLİ BÖLGE BARIŞ KORİDORU OLACAK"

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Suriye'de güvenli bölge kurulması seçeneği uzun bir süredir dile getiriliyor. Bu güvenli bölge terör örgütünün sınırlarımızdan uzaklaştırılmasını sağlayacak yeterli derinlikte ve Türkiye'nin kontrolünde olmalı. PYD/YPG unsurları bu bölgede olmamalıdır. Güvenli bölge barış koridoru olacak, göç akımının durdurulması için görev icra edecek.

ABD'NİN PATRİOT TEKLİFİ

Tekliflerde en önemlisi teknoloji paylaşımı konusunda önemli bir şey göremiyorduk. Verilen tekliflerin süresi dolduğu için otomatik olarak düşmüş oldu. Teklifin geri çekilmesi söz konusu değil."

Ömer Çelik Emine Bulut