AK Parti'den partilere 'baro düzenlemesi' ziyareti

AK Parti'den partilere 'baro düzenlemesi' ziyareti

AK Parti Grup Başkanvekilleri, barolarla ilgili düzenlemelerle ilgili olarak, siyasi partilere ziyaretler düzenledi.

Baroların seçimi ve yapısına ilişkin düzenlemeyle ilgili olarak bugün kritik bir görüşmeler yapıldı. 

 

AK Partili Grup Başkanvekillerinin, bugün saat 14:00'te barolarla ilgili düzenlemeyi görüşmek üzere, CHP'li Grup Başkanvekilleri ile bir araya geldi. AK Parti heyeti, CHP ile görüşmenin ardındansa HDP'lilerle bir görüşme gerçekleştirdi. Heyet daha sonra İYİ Parti ile de bir görüşme gerçekleştirecek.   

DÜZENLEME NELER GETİRECEK?

Barolarla ilgili düzenleme uzun çalışmaların ardından tamamlandı. AK Parti, teklifi Meclis Başkanlığına sunacak. Ancak öncesinde muhalefet partilerinin kapısını çalacak, 27 maddelik teklifi anlatacak.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE ÇOKLU BARO

Düzenlemeyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de çoklu baroların önü açılacak. Avukat sayısı 5 binin üzerinde olan illerde, 2 bin üye ile yeni barolar kurulabilecek. Bunlar, "2. baro, 3. baro" olarak adlandırılacak.  

 

FEYZİOĞLU'NA TEPKİ

 

Teklif Meclis'e sunulmadan tartışmaları beraberinde getirdi. Bazı baro başkanları yürüyüş başlattı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, diyalog vurgusu yaptı.

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yürüyüşe katılmadıklarını açıklayarak, "Teklifin konuşulacağı yer Meclis'tir" dedi. Polis müdahalesinin ardından dün, Anıtkabir için yeniden yürüyüş öncesi, baro başkanlarını ziyaret eden Feyzioğlu, başkanların tepkisiyle karşılaştı. Baro başkanları, Feyzioğlu'na sırtlarını dönerek tepki gösterdi. Daha sonra baro başkanları, yürüyüş izni ile birlikte Anıtkabir'e çıktı. 

Kamuoyunda konuşulan düzenlemeye karşı çıkan baro başkanlarının yürüyüşüne CHP ve İYİ Parti'den de destek geldi. Meral Akşener, dünkü grup konuşmasının ardından, eylem yapan baro başkanlarını ziyaret etti. 

son dakika son dakika haber