Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Genel Başkanlığı'na seçildi

Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi
Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Genel Başkanlığı'na seçildi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Toplantısı'nda genel başkanlığa seçildi.

Yeni kurulan Gelecek Partisi (GP) Kurucular Kurulu Toplantısı'nda genel başkan seçildi. Genel Başkan seçilen, Ahmet Davutoğlu, toplantı sonrası alınan kararları açıkladı.

Davutoğlu, "Arkadaşlarım teveccüh ile Genel Başkanlık görevini tevdih ettiler. Genel Başkanlık ağır bir yüktür. Bu bağlamda 3 kurulumuz seçiliyor. Parti yönetim, disiplin ve etik kurulları oluşturuluyor. Bu kurullar seçildikten sonra diğer kurullarımız oluşacak" dedi. 

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları özetle şöyle: 

Basın ve basın mensupları demokrasimizin en büyük gücüsünüz, basın mensuplarının neler çektiğini bakanlık ve başbakanlık dönemimden biliyorum.

 Gerek şahsiyetime gerekse temsil ettiğim arkadaşlarıma yönelik ağır suçlama olunca cevap vermek hakkımızdır. Sayın cumhurbaşkanı düşen bir yaprak dökmüş, biz doğan baharı görürüz. 

 Cumhurbaşkanlığımız'ın yaptığı atfa gelince o konuşmayı milletimiz çok iyi hatırlamaktadır. Bir kriz yaşanmasın, bütün acımı yüreğime gömerek o konuşmayı yaptım. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık arasında bir çatışma doğmasın diye yaptım. Cumhurbaşkanı benim kadim dostumdur bu hukuk bozulmasın diye yaptım. Aramızdaki mutabakatın gereği bunu yaptım. 

Cumhurbaşkanı elini vicdanına koysun, 3.5 yıl bu mutabakata sağdık kalmak adına her türlü hakarete, trol çetelerinin saldırılarına sabırla tahammül ettim. Konferanslarım engellendi.

Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi