Ağızda pişmaniye gibi dağılan yaprak sarmanın sırrı bulundu! İşte yumuşacık yaprak sarma pişirmenin formülü
Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan yaprak sarma pişirmesi özen isteyen gıdalar arasındadır. Yaprak sarma pişirirken birden çok detaya dikkat etmek gerekir Sarmaların yumuşacık pişmesi için ise bazı püf noktalardan yardım alabilirsiniz.
Yaprak sarma hazırlarken dikkat edilmesi gereken birden azla husus bulunuyor. Ağızda dağılan yumuşacık yaprak sarmalar hazırlamak için doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Yaprak sarma hazırlarken dağılmasın ve sert kamasını önlemek için tek bir doğal yöntemden yardım almak yeterli oluyor. Tadan herkesin lezzetine hayran kalacağı yaprak sarmaları hazırlamanın püf noktası maden suyu kullanmaktan geçiyor. Yaprak sarma hazırlarken yaprakları pişirmeden önce tencerenin içerisine bir şişe maden suyu eklemeniz yeterli oluyor.
Maden suyu ile birlikte piştiğinde hem yemeğin tadı değişmiyor hem de yapraklar yumuşacık hale geliyor.