Ağır hasarlı iki blok 300 kilo patlayıcı kullanılarak böyle yıkıldı

Gündem haberleri Malatya Deprem

Malatya'da ağır hasarlı yüksek katlı binaların patlayıcı ile yıkımları sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yüksek katlı binalar patlayıcı madde kullanarak yıkılıyor.

Bugün de devam edilen yıkım çalışmalarında Bostanbaşı Mahallesi Barguzu Caddesi üzerinde bulunan 13’şer katlı 2 bloğun yıkımı kontrollü bir şekilde gerçekleştirildi.

Yıkım işlemleri öncesi polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, bloklar 300 kilogram patlayıcı kullanılarak saniyeler içerisinde yıkıldı.

Bölgedeki yıkım işlemlerine önümüzdeki günlerde devam edileceği bildirildi.

DASK NEDİR NE İŞE YARAR?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altındadır.

E DEVLET ÜZERİNDEN DASK YAPILIR MI?

e-Devletten DASK Yapılır mı? Kişilerin yanıt aradıkları sorular arasında “E-devlet üzerinden DASK yapılır mı?” yer almaktadır. DASK poliçesi e-devlet üzerinden satın alınamamaktadır. Sigorta şirketleri ile kamu ve özel bankalar aracılığıyla düzenlenen sigorta poliçeleri e-devlet üzerinden sorgulanabilmektedir.

2023 DASK FİYATLARI NE KADAR?

Bu doğrultuda betonarme yapılar için geçerli olan DASK metrekare bedeli, 2023 yılı içerisinde 3.016 Türk lirası olarak ödenecektir. 2023 yılında diğer yapıların DASK sigorta bedeli hesabında geçerli olacak esas metrekare bedeli ise 2.080 Türk lirası olarak belirlenmiştir.

EV ALIRKEN DASK NE ZAMAN YAPILIR?

Tapu işlemleri sırasında Zorunlu Deprem Sigortası poliçe kontrolü yapılıyor. Aksi halde DASK poliçesi olmadan taşınmaz mallarınızın alım-satım, ipotek ve kiralama işlemlerinin yapılması mümkün değil. Kiralanan ya da satın alınan konutun devri sırasında da mutlaka DASK poliçesinin gösterilmesi gerekiyor.

Ağır hasarlı iki blok 300 kilo patlayıcı kullanılarak böyle yıkıldı - Resim : 1

 




Kaynak: İHA

malatya ağır hasarlı patlayıcı kahramanmaraş