AFAD'ın Ukrayna'nın Lviv kentinde sıcak yemek yardımları devam ediyor

Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Türkiye

AFAD tarafından, Rus saldırılarından kaçarak Ukrayna'nın Lviv kentine sığınan savaş mağdurlarına sıcak çorba ve patates kızartması ikramı devam ediyor. Bölgede yardımların şu anda çok gerekli olduğunu söyleyen Ukraynalılar, yardımlarından dolayı AFAD ve Türk halkına teşekkür ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Rusya'nın saldırılarının ardından yüz binlerce savaş mağduruna ev sahipliği yapan Ukrayna'nın Lviv şehrinde başlattığı çorba ve patates kızartması dağıtımı devam ediyor.

Şehir merkezindeki bir alışveriş merkezinin önündeki tırda hazırlanan ikramları tüketen Ukraynalılar, AFAD yetkililerine teşekkür etti.

"TÜRKİYE'YE MİNNETTARIZ"

Kiev'deki çatışmalardan kaçarak Lviv'e geldiğini söyleyen Alena Lipovetska "Yardımlar tam da şu anda çok gerekli. Çünkü burada çok sayıda savaş mağduru insan var. Üstelik hiçbir maddi kazanç ve destekleri de yok. İşte bu yüzden yardımlar çok önemli. Türkiye'ye minnettarız." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA

Rusya Ukrayna savaşı Ukrayna son dakika haberleri rusya son dakika haberleri Ukrayna son dakika haberleri AFAD son dakika AFAD haberleri