AFAD'dan şiddetli fırtına uyarısı

AFAD Osmaniye Tunceli
AFAD'dan şiddetli fırtına uyarısı

AFAD; Osmaniye, Hatay, Bolu, Gaziantep ve Tunceli için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Ayrıca SMS ile de uyarı yapıldı.

AFAD'dan birçok il için kritik bir uyarı geldi. SMS ile yapılan uyarıda Osmaniye, Tunceli, Gaziantep, Bolu gibi illerde şiddetli fırtına beklendiği belirtilerek, "Meteoroloji'ye göre yarın kuvvetli fırtına bekleniyor. Ağaç devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri ve çatı uçmasına karşı tedbirli olun" denildi.

AFAD'ın Twitter hesabından da bazı uyarılar yapıldı:

"Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, 28 ve 29 Mart günleri; Rüzgarın deprem bölgesi genelinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına; Hatay ve Osmaniye çevreleri ile deprem bölgesinin yüksek ilçelerinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

29 Mart Çarşamba günü;

Doğu Anadolu'da ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli ve fırtına, yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde zaman zaman tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Vatandaşlarımızın ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

Kaynak: Haber Global TV

AFAD Tunceli osmaniye Hatay kuvvetli fırtına