Cennetten arsa vaadiyle vurgun: "Peygamber fabrika kurmamı emretti"

Haberglobal.com.tr
Gündem haberleri İstanbul Dolandırıcılık yöntemleri
Cennetten arsa vaadiyle vurgun: "Peygamber fabrika kurmamı emretti"

Cennetten size yer vereceğiz diyerek vatandaşları dolandırdılar.

İstanbul'da hasta bir vatandaş komşusunun önerisiyle gittiği bir kişinin kendisini okumasıyla şifa bulduğunu düşünerek kurduğu cemaate üye oldu. Skandal olay 2020-2021 yılları arasında meydana geldi. Yusuf C., geçirdiği bir hastalıktan dolayı tıbben kesin bir tedavi bulamadığı için komşusunun önerisiyle nefesi kuvvetli olduğu iddiasıyla İbrahim E., isimli kişiye yönlendirildi. Hastalığına tedavi arayan Yusuf C., eşi Neslihan C. ile gittiği İbrahim E.'ye ücreti karşılığında dua okumasını istedi.

OKUNMUŞ SU İÇİP CEMAATE ÜYE OLDU

İddiaya göre İbrahim E., Allah rızası için dua ettiğini bu nedenle herhangi bir ücret talep etmediğini söyleyerek suya dua okuyarak bir dönem suyu içmesini istedi. Yine iddiaya göre suyu içen Yusuf C., şifa bulunca akrabalarıyla birlikte İbrahim E.'nin kurmuş olduğu cemaate üye olup sık sık sohbetlere katılmaya başladı. Toplantılarda bazı cemaat üyeleri İbrahim E.'nin rüya âleminde peygamber efendimizle görüştüğünü anlatarak sözde cemaatin liderini övmeye başladı.

"Peygamber fabrika kurmamı emretti"

Bir toplantı sırasında İbrahim E., ve yönetimde olan akrabaları cemaat üyelerini toplayarak, "Ruhani alemde peygamber efendimizle görüştüm. Bana Allah yolunda harcama yapmam için bir fabrika kurmamı emretti. Bu fabrikayı sizlerin yapacağı yardımla kurarak hayata geçireceğiz. Daha sonra sizlere aldığımız paraları iade edeceğiz." diyerek para yardımı talebinde bulundu. Cemaat üyeleri liderlerinin talebi üzerine para toplamaya başladı.

CEMAAT ÜYELERİ EVİNİ ARABASINI SATIP LİDERLERİNE VERDİ

Aradan geçen bir süre sonra yapılan başka bir toplantıda toplanan paranın yeterli olmadığı belirtilerek bu kez evi arabası, arsası olanın bunları satması ya da kredi çekmesi istendi. Cemaatin üyeleri bu talebi de kabul ederek yerine getirdi. Yapılan yardımların geri iadesinin yapılacağı söylenmesinin üzerinden geçen zamana rağmen fabrika kurulmamış çekilen krediler yavaş yavaş ödenemeyecek hale gelmeye başladı.

DOLANDIRILDIĞINI ANLAYAN VATANDAŞI KOVDULAR

Liderleriyle konuşmak isteyen cemaat üyeleri ise yine iddiaya göre bu kez sert bir dille eleştirilerek destek taleplerini isteyenlerin günaha girmeye başladığı şeklinde cevaplar almaya başladı. Durumdan şüphelenmeye başlayan Yusuf C., cemaat içerisindeki arkadaşlarıyla dolandırılma ihtimallerini konuşmaya başladı. Bunun üzerine konudan haberdar olan İbrahim E., ve akrabaları Yusuf C.'nin günaha girdiğini belirterek parasını da vermeden cemaatten uzaklaşmasına karar verdi.