Adıyaman'da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi ve eşi yurtdışına kaçarken yakalandı

Kahramanmaraş Depremi Adıyaman

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu Adıyaman ilinde yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş Gürcistan'a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar terminalinde bugün yapılan kimlik kontrolleri sırasında Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, Gürcistan'a kaçmaya çalışırken yakalanarak, gözaltına alındı.

Şüphelilerin Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu Adıyaman'da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlendi.

ÜZERLERİNDEN 16 BİN DOLAR VE 20 BİN TL PARA ÇIKTI

Zanlıların, İstanbul Havalimanı’nda yakalandıklarında üzerlerinden 16 bin dolar ve 20 bin TL para çıktı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

Adıyaman'da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi ve eşi yurtdışına kaçarken yakalandı - Resim : 1

'VİCDANINIZ RAHAT MI?'

Sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilerin 'vicdanınız rahat mı?' sorusuna Yavuz Karakuş "Vicdanım rahat. 44 bina yaptım. 4'ü yıkıldı. Her şeyi usulüne uygun yaptım" dedi.

 

AYŞE MEHMET POLAT SİTESİ'NİN MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI

Gaziantep'te depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay tutuklandı.

İNŞAAT MÜHENDİSİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, Gaziantep'te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi'nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi A.G. Afyonkarahisar'da gözaltına alındı.

Adıyaman'da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi ve eşi yurtdışına kaçarken yakalandı - Resim : 3

Şehitkamil ilçesinde bulunan Pamukoğlu Sitesi'nden şu ana kadar 14 kişinin cansız bedeninin  çıkarıldığı, enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

 Soruşturmaya konu bina ile ilgili yapılan ilk incelemelerde beton kalitesinin çok düşük olduğu, donat işçiliğinin kullanıldığı, donat işçiliğinin de çok kötü olduğu açıklandı.

8 KİŞİNİN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Şanlıurfa'da yıkılan binalardaki yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma çok yönlü devam ediyor.

Bu kapsamda yakalanan 8 kişinin gözaltı süresi uzatıldı.

Bilirkişi raporları, belge ve diğer delillerin detaylı incelemesi sürüyor.

 

Kaynak: Ajanslar

Kahramanmaraş depremi Adıyaman müteahhit