Kolon kesme eylemlerine ilişkin çok sayıda gözaltı kararı

Kahramanmaraş Depremi Gündem haberleri son dakika son dakika haber Şanlıurfa
Kolon kesme eylemlerine ilişkin çok sayıda gözaltı kararı

Şanlıurfa'da depremde yıkılan binalarla ilgili tespit edilen kolon kesme eylemlerine ilişkin hakkında gözaltı kararı verilen 8 şüpheli yakalandı. Diyarbakır'da da 33 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturmalarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Son Dakika... Şanlıurfa'da depremde yıkılan binalarda inceleme başlatıldı. Bilirkişi heyeti ciddi malzeme eksiklikleri olduğunu tespit etti. Malzemenin kalitesiz, betonun dayanıksız olduğu görüldü. Bilirkişi, "İnşaatlarda en fazla 3 santimetre büyüklüğünde çakıl olması gerekiyorken yumruk büyüklüğünde büyük taşlar gördük" ifadesini kullandı.

KOLON KESME EYLEMLERİNE İLİŞKİN 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Şanlıurfa'da depremde yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme eylemlerine ilişkin hakkında gözaltı kararı verilen 8 şüpheli yakalandı.

DİYARBAKIR'DA 33 GÖZALTI KARARI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte depremde yıkılan binalarla ilgili yapım kusurları olan ve kolon kestikleri iddia edilen 33 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

ADIYAMAN'DA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentte yıkılan binalara ilişkin soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, yıkılan binalarla ilgili derhal ve gecikmeksizin soruşturma işlemlerine başlandığı ve teknik bilirkişi heyetlerinin görevlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Binaların yapımını üstlenen ve sonradan binalarda imara aykırı şekilde değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan sorumlu kişilerin tespiti konusunda ilgili kurumlarla yazışmalar yapılmıştır. Bu kişiler yönünden gerekli tedbir durumları değerlendirilmekte, soruşturma konunun hassasiyeti de gözetilerek titizlikle ve tüm detaylarıyla sürdürülmektedir."

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika Şanlıurfa bilirkişi kahramanmaraş son dakika son depremler