Adana'da FETÖ'nün "ev ağabeyine" 6 yıl 3 ay hapis cezası

FETÖ Adana Gündem haberleri
Adana'da FETÖ'nün "ev ağabeyine" 6 yıl 3 ay hapis cezası

Adana'da FETÖ'ye yönelik davada yargılanan ve örgütün "ev ağabeyi" olduğu iddia edilen erkek, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ'nün "ev ağabeyi" 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık T.Y. ile avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkında mütalaasında, sanığın örgütsel sohbet toplantılarına katıldığını, "mahrem imamlar" ile görüşme kayıtlarının olduğunu, örgüte ait evlerde kaldığını, FETÖ'ye ait kurumlarda çalıştığını, KHK ile kapatılan dernekte üyelik kaydının bulunduğunu ve örgüt içinde "şehir dışı talebe mesulü" ve en son "ev ağabeyi" sıfatıyla faaliyet yürüttüğünü belirtti.

Savcı ayrıca sanığın ilgilendiği öğrencileri askeri okul sınavlarına yönlendirdiğini, sosyal medya hesabı üzerinden söz konusu terör örgütünü destekleyici paylaşımlarda bulunduğunu ve örgüt elebaşının talimatı sonrası Bank Asya hesaplarında olağan dışı artış yaşandığını bildirerek, T.Y'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık T.Y, FETÖ üyesi olmadığını iddia ederek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapse çarptırdığı T.Y'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU: 10 GÖZALTI

İzmir'de PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik operasyonda, 10 şüpheli, gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK/KCK silahlı terör örgütü için sosyal medyadan propaganda yapan 4 ve terör örgütünün önem atfettiği örgüt mensupları adına anma etkinliği düzenleyen 6 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Teknik ve fiziki takibin ardından, bugün, sabah saatlerinde, belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 10 şüpheli yakalanıp, gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

 

Kaynak: AA