Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem

Adana Deprem

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 5,5'lik sarsıntı sonrası Kozan'da saat 10.57'de 4,4 büyüklüğünde bir artçı daha oldu. Bölgede artçılar devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 08.44'de Adana'nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin etkisiyle Kozan'daki metruk bir bina kısmen yıkıldı.

Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem - Resim : 1Yerin 11,27 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adana merkez başta olmak üzere Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş gibi çevre illerden de hissedildi. Vatandaşlar evlerinden ve iş yerlerinden kendilerini sokağa attı. 

8 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından yüksekten atlama ve düşme sonucu Adana'da 2, Osmaniye'de 6 kişinin yaralandığını bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu sabah meydana gelen Adana Kozan merkezli depremde Adana'da 2 kişi yüksekten atlama ve eşya düşmesine, Osmaniye'de ise 6 kişi yüksekten atlama ve düşmeye bağlı olarak olaydan etkilenmiştir. Depremden etkilenen kişiler, olay yerine görevlendirilen 8 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hastalarımıza ve depremden etkilenen halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadesini kullandı.

 

Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem - Resim : 2BAKAN YERLİKAYA: CAN VE MAL KAYBI İHBARI YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bugün saat 08.44’te Adana’mızın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır." dedi.

AFAD BAŞKANI SEZER'DEN AÇIKLAMA

 Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Sezer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir." ifadesini kullandı.

 "BİRKAÇ AHIR ZARAR GÖRDÜ"

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, merkezde can ve mal kaybı bilgisi alınmadığını, Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü haberi aldıklarını söyledi.

VALİ ELBAN: OLUMSUZ DURUM YOK

Adana Valisi Süleyman Elban, "İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem - Resim : 3

DEPREM SONRASI ARTÇILAR

5,5'lik depremin ardından Kozan'da en büyüğü 4.4 olan artçı depremler meydana geldi

 

Adana Kozan deprem AFAD