Adana Aladağ'daki orman yangını iki ilçeye daha sıçradı

Adana
Adana Aladağ'daki orman yangını iki ilçeye daha sıçradı

Türkiye'nin güneyi peş peşe çıkan yangınlarla mücadele ederken Adana'nın Aladağ ilçesindeki orman yangını, şiddetli rüzgarın da etkisiyle İmamoğlu ve Karaisalı ilçelerine sıçradı.

Türkiye'nin güneyi peş peşe çıkan yangınlarla mücadele ederken, Adana'nın Aladağ ilçesindeki yangın giderek büyüyor.

İlçeye bağlı Boztahta Mahallesi'nde dün saat 03.00 sıralarında çıkan yangına müdahale sürüyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan yangın, Karaisalı ile İmamoğlu ilçelerine de sıçradı.

HAVANIN KARARMASIYLA SADECE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz ve ekip sevk edildi. İmamoğlu ilçesi Üçtepe mevkisindeki yangına, iş makineleriyle de müdahale ediliyor. Üç ilçeye yayılan yangında söndürme çalışmaları, havanın kararmasıyla sadece karadan sürdürülebiliyor.

"ORMANLARIMIZI KAYBETTİK"

İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aladağ'da başlayan yangının gece saatlerinde ilçe sınırlarına geldiğini söyledi. Ekiplerin söndürme çalışmalarını vatandaşların da destek verdiğini belirten Karaköse, "Öncelikle Türkiye'nin her tarafında bu yangın devam ediyor. Geçmiş olsun tüm ülkemize, milletimize. Bazı acılar, sıkıntılar yaşandı. Çok şükür İmamoğlu'nda bir can kaybı, mal kaybı şu ana kadar olmadı ama ormanlarımızı kaybettik" diye konuştu.

3-4 KIRSAL MAHALLE YANGINDAN ETKİLENDİ

Karaköse, şu an Hacıhasanlı-Otluk mevkileri arasında ilerleyen yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. İlçelerinde 7-8 civarında kırsal mahalle bulunduğunu aktaran Karaköse, bunların 3-4'ünün yangından etkilendiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

İmamoğlu Hisarcık aladağ Adana güncel son dakika yangın orman yangını