Türkiye Komünist Hareketi'nin TRT konuşması: Bizim bol keseden atacak bir vaadimiz yok, çağrımız var

2023 Seçimleri 14 Mayıs Seçimleri
Türkiye Komünist Hareketi'nin TRT konuşması: Bizim bol keseden atacak bir vaadimiz yok, çağrımız var

Türkiye Komünist Hareketi adına Tilbe Su Aslanpay, TRT'de propaganda konuşması yaptı. Aslanpay partilerinin bol keseden atacak vaadinin olmadığını ancak bir çağrısının olduğunu söyledi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) adına konuşan parti üyesi Tilbe Su Aslanpay, Türkiye'de değişimin önemine değinerek, "Çünkü sosyalizm laikliktir, tam bağımsız Türkiye'dir, kamucu ve planlı ekonomidir, insanca yaşanacak ücrettir, eşit yurttaşlıktır, 6 saat çalışma hakkıdır. Çünkü sosyalizm, parasız eğitim ve sağlıktır, hak, hukuk ve adalettir, çetesiz, mafyasız, tarikatsız, sınıfsız ve sömürüsüz bir toplumsal düzendir." dedi.

"Bizim diğer partiler gibi bol keseden atacak bir vaadimiz yok, bizim çağrımız var. Bizim çağrımız, mücadele çağrısıdır, yeni bir Türkiye çağrısı, yeni bir Cumhuriyet çağrısıdır." diyen Aslanpay, şunları kaydetti:

"Bugün ülkenin temel sorunlarının çözümü, düzeni sağından, solundan tamir ederek olmaz. Topyekûn bir değişim gerekiyor. O yüzden bizim çağrımız, yeni bir cumhuriyet çağrısıdır. Emekçilerin laik, bağımsız cumhuriyetini kurmaya, bu mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Biz, sosyalizm diyoruz. Sosyalist Türkiye için oy istiyoruz. Yeni bir cumhuriyet, sosyalist cumhuriyet çağrımıza oy istiyoruz. İşte bu yüzden 14 Mayıs'ta sandığa gittiğinde, bu ülkenin hak ettiği gibi yönetilmesi için oyunu orak çekice ver."

Kaynak: AA

TRT 2023 seçimleri 14 Mayıs seçimleri