Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Kazayla ilgili yeni bir görüntü ortaya çıktı

Adalet Bakanlığı Yılmaz Tunç Somali Trafik kazası Yargı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun neden olduğu kaza ile ilgili yeni bir görüntünün ortaya çıktığını, Adli Tıp Kurumu'ndan ek rapor beklediklerini söyledi.

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, Somali liderinin oğlunun karıştığı ölümlü kaza ve kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuğa ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. 

Bakan Tunç'un açıklamaları şöyle:

MOTOKURYENİN ÖLDÜĞÜ KAZA

Yeni görüntü ortaya çıktı.Bu görüntü eşliğinde yeni bir rapor düzenlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu’ndan ek rapor bekliyoruz. İnanıyorum ki iddianame süreci hızlıca tamamlanacaktır. Cumhuriyet savcılığımız kusur durumu tespit edildiği anda hızlı bir şekilde iddianame sürecini tamamlayacaktır. 

Bu konu çok speküle edilmeye devam ediyor. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim vatandaşımızın hakkı hukuku onu korumak çok önemli bizim için. Onun için bu konuya başında beri duyarlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Vatandaşımızın hakkını hukukunu takip edeceğiz ve koruyacağız.

KİRA UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK

Kirayla ilgili borçlar kanununa eklenen geçici madde ile yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Bir yıl daha uzatıldı. Arabuluculuk sistemi 1 Eylül'de başladı. Bunun başarıyla sürdüğünü görüyoruz. Toplamda arabuluculara 76 bin başvuru yapıldı. 33 bini olumlu sonuçlandı. Toplumsal barışa hizmet eden bir durum söz konusu. Yargının da iş yükü azaldı. Arabuluculuk sistemi kira fiyatlarının düşmesine de katkı sağladığını görüyoruz.

YARGI PAKETİ

"8. yargı paketi içinde cezaevinde mahkum olanlara genel af çıkacak mı?" sorusuna yanıt veren Bakan Tunç, böyle bir hususun gündem olmadığını dile getirdi. 

Kaynak: Haber Global TV