Adalet Bakanı Gül: Duruşmaları erteleyecek genel düzenleme için çalışıyoruz

koronavirüs

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, koronavirüs tedbirleri ve yeni infaz düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, "Duruşmaları erteleyecek ve süreleri geriye dönük olarak durduracak genel bir düzenleme için çalışıyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, koronavirüs önlemleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

"DURUŞMALARI ERTELEYECEK GENEL DÜZENLEME İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Gül şunları söyledi:

"Çok zaruri olmadıkça adliyeye gitmenize gerek yok, yargısal süreçlerle ilgili herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak. Duruşmaları erteleyecek ve süreleri geriye dönük olarak durduracak genel bir düzenleme için çalışıyoruz."

74 BARO ADALET BAKANLIĞI'NA 'ADLİ VE İDARİ YARGIDA SÜRELER DURDURULSUN' TALEBİNDE BULUNMUŞTU

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Açıklamasından önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, şunları söylemişti:

Hükümlü ve tutuklular devlete emanet, onların sağlığı için her türlü titizlik gösteriliyor. Cezaevlerimizde pozitif hiçbir vaka yoktur. Dezenfekte ürünleri ücretsiz şekilde verilmektedir cezaevi yönetimi tarafından tüm tedarikler yapıldı. Dezenformasyonlar, belli operasyon hesaplarının yaptığı hezeyanlardır.

YENİ CEZA İNFAZ DÜZENLEMESİ

Bu konuda Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi önümüzdeki haftalarda gündeme alınacağını söylemişti. Bizler de çalışmalara uzun süreden itibaren başlamıştık. Tüm tarafları dinleyerek teknik çalışmalar yapıldı. Konu Meclisin takdirindedir.

KORONAVİRÜSE YAKALANAN HAKİM EŞİ 

Hakim arkadaşımızın sağlık durumu iyi. Bankada çalışan eşi pozitif çıkmıştı. Test sonucu çıkmadı henüz hakim arkadaşımızın. Tedbirler alındı. Yakından takip ediyoruz.

İKİNCİ YARGI PAKETİ

Tüketici uyuşmazlıklarında ara buluculuk öngörülüyor. Önemli bir katkı sağlayacaktır.

Yılda 4 milyonun üzerinde açılan davayı doğrudan ilgilendiren bir düzenleme söz konusu.

Elektronik duruşma diyebileceğimiz önemli bir çalışma da söz konusu. Avukatlar, taraflar bürosundan duruşmaya katılabilecek.

son dakika son dakika haber