Adalar Belediyesi binasına pompalı tüfekle saldırı

Adalar Belediyesi'nin binası, saldırgan bir şahıs tarafından kurşunlandı. Evinin suyunun kesildiği gerekçesiyle saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltına alındı. Şüpheli M.Ş. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Saldırganın ifadesi ortaya çıktı.

Büyükada'da sabah saatlerinde yaşanan olayda, Adalar Belediyesine pompalı tüfekle gelen 71 yaşındaki M.Ş. adlı şahıs, evinin suyunun kesildiği gerekçesiyle belediye binasına doğru ateş açtı. Olayda yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı. Nüfus kaydı Rize'de bulunan silahlı saldırgan polis tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Şüpheli M.Ş. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tutuklanan şahsın ifadesi ortaya çıktı. Şahsın ifadesinde, “Vakıflardan bir yer kiralamıştım, aldığım yerde sadece bahçe vardır, buranın dışında bir yerde de evim vardır. Vakıflardan aldığım yeri hobi bahçesi yapacaktım, 2 sene önce su ve elektriğimi bağlattım, çevreden beni çok şikayet ettiler, bahçe dışında herhangi bir konut inşaa etmedim, elektriği suyu belediye kesti, 50 sefer belediyeye suyumu tekrar bağlamaları için müracaat ettim. Müracaatlarım reddedildi, olayın olduğu akşamı rakı içtim, evde hanımın üzerine kayıtlı bir av tüfeği vardı, av tüfeğini aldığımda hanımın haberi yoktu. Belediye binasına sabah saatlerinde bu silahla gittim. Zaten boş olduğunu bildiğim belediye binasının üst katlarına doğru, alkolün de vermiş olduğu etki ile ateş ettim. Yaklaşık 8-10 el boş olan üst katlara doğru ateş ettim. Sonra silah tutukluk yaptı. Bu esnada içerde bulunan güvenlik görevlileri dışarıya çıktı. Kendilerine herhangi bir zorluk çıkartmadan silahımla beraber teslim oldum. Güvenlik görevlileri bana herhangi bir şekilde ateş etmediler. Silah kullanmadılar. Sadece teslim olmam amacıyla bana doğru doğrulttular. Bana herhangi bir zarar vermediler. Darp etmediler. Ben kendim rızam ile silahla beraber teslim oldum. Daha sonrada polis ekipleri ile polis merkezine geçtik. Yaşanan bu olayda benim amacım kimsenin malına ve canına zarar vermek değildi. Asla böyle bir kastım yoktu. Ancak Belediye görevlileri tarafından şahsıma kasten yapılmış olan bu hak engelini başka türlü aşabilecek bir insanım” dediği öğrenildi.

Adalar Belediyesi binasına pompalı tüfekle saldırı - Resim : 1

KAYMAKAMLIK'TAN AÇIKLAMA

Adalar Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçemiz sakinlerinden 1950 doğumlu M.Ş. adlı şahıs, evinin suyunun kesilmesi nedeniyle belediye hizmet binasına 7 el pompalı tüfekle ateş etmiştir. Binanın camlarında maddi hasar meydana gelmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Bugün saat 06.00 sıralarında Adalar Belediye binasına gelen ilçemiz sakinlerinden 1950 doğumlu M.Ş. adlı şahıs, evinin suyunun kesilmesi nedeniyle belediye hizmet binasına 7 el pompalı tüfekle ateş etmiştir. Binanın camlarında maddi hasar meydana gelmiştir. Şahıs olayda kullanılan tüfek ile birlikte ele geçirilmiş olup, konuya ilişkin başlatılan Adli işlemler devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

"OLAYIN SİYASİ BİR BOYUTU YOK"

Adalar Belediyesi Başkanı Erdem Gül, yaşanan olayla ilgili "Olayın siyasi bir boyutu yok. Başka türlü bir boyutu yok. Biz belediye olarak adalarımızı korumakla görevliyiz. Bu konuda da hukuki olan görevimizi yapmışız zaten." dedi.

"BELEDİYE BİNASINI UZUN NAMLULU SİLAHLA TARIYORDU"

Orada bulunan bir vatandaş, "Sabah 06.00 sıralarında bir patlama sesi duydum ben doğalgaz sandım. Bir baktım yaşlı bir adam belediye binasını uzun namlulu silahla tarıyordu. Yanında motoruyla beraber gelmiş, hiç kimse de yok. Silahı boşaltıp tekrar dolduruyordu. Camlarına hep ateş etti. Yaralı yok. Polisler bir 15 dakika sonra geldi, müdahale ettiler. Beyefendiyi götürdüler." dedi. 

CANAN KAFTANCIOĞLU: SEBEBİ SUYUN KESİLMESİ DEĞİL

Saldırının nedeninin, suyun kesilmesi değil, saldırganın kaçak yapısına su bağlatamaması olduğu iddia edildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, olayla ilgili olarak, "Adalar Belediyesine yapılan saldırının sebebi kişinin suyunun kesilmesi değil, kendisine ait olmayan bir araziye kaçak olarak yaptığı yere su bağlatamamasıdır." açıklamasında bulundu. 

Adalar Belediyesi binasına pompalı tüfekle saldırı - Resim : 2

İHA / DHA

son dakika son dakika haber