Acılı Oğuz Murat Aci'nin ailesi Haber Global'e konuştu! "3 aydır acı gözyaşı dökerken ilk kez sevinç gözyaşı döktük"

Haber Merkezi
Eylem Tok ABD Gündem haberleri

Firari Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un ABD'de yakalanıp tutuklanmasının ardından acılı Oğuz Murat Aci'nin ailesi Haber Global'e konuştu. Baba Özer Aci, "3 aydır acı gözyaşı dökerken ilk kez sevinç gözyaşı döktük" dedi.

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart 2024 gecesi Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un yaptığı kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesi, firari Tok ve oğluna yönelik ABD'den gelen tutuklama kararı sonrası Haber Global Muhabiri Esma Murat'a konuştu. Baba Özer Aci haberi dün akşam saatlerinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan aldıklarını belirterek, "3 aydır acı gözyaşı dökerken ilk kez sevinç gözyaşı döktük. Eşimle beraber ağlaştık. Haklı mücadelemize devam ettik. 155 gün pes etmedik. Bence şöyle düşündü Eylem hanım ' Ya bunlar vazgeçerler, yorulurlar', koşmadan yorulur, konuşmadan yorulur. Ama ben onlara şunu söyledim dünyayı dar edeceğim. Defalarca dedim eli kelpçeli ülkene dönme, bin gel adalete teslim ol. Ne karar verirseler ben saygı duyuyorum sne de saygı duy dedim. Ama ne yazık ki o ülkesine eli kelepçeli dönmeyi tercih etti" dedi.

"BANA BAYRAMI VERDİLER ONLARA DA BAYRAMI KARA YAPTILAR"

Anne Pervin Aci de umutlarının artık bittiğini ve yakalanamayacaklarını düşündüğünü ifade ederek, "Herkesin sözünü dinledim. Bir bakanıma yazıyorum, bir Kürşat beyi arıyorum Süleyman beye kadar hepsini rahatsız ettim. Hepsinden özür diliyorum. Hep arkamda durdular. Onlarla konuştuğum zaman biraz rahatlıyordum, çok rahatladım. 'Eli kulağındadır' dediler. Ben bayramdan sonra zannediyordum. Ama bana bayramı verdiler onlara da bayramı kara yaptılar. Hep ben ağlamayacağım biraz da onlar ağlasın" ifadelerini kullandı.