Acı haberi Bakan Soylu duyurdu: 4 korucu şehit oldu

Pençe operasyonu Süleyman Soylu Gündem haberleri
Acı haberi Bakan Soylu duyurdu: 4 korucu şehit oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pençe-Yıldırım Harekatında, teröristlerin saldırısı sonucu, asker Remzi Nişan ile birlikte güvenlik korucuları Bülent Vermez, Kemal İmece, Avdi Demir ve Veysi Sebik'in şehit olduğunu açıkladı.

Son dakika açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, 4 korucunun şehit olduğunu açıkladı.

Bakan, açıklamada "Pençe-Yıldırım Harekatında, teröristlerin saldırısı sonucu, Kahraman Askerimiz Remzi Nişan ile Kahraman Güvenlik Korucularımız; Bülent Vermez, Kemal İmece, Avdi Demir, Veysi Sebik Şehit düştüler. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; aileleri ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Acı haberi Bakan Soylu duyurdu: 4 korucu şehit oldu - Resim : 1

ŞEHİTLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu güvenlik korucuları Avdi Demir, Kemal İmece, Bülent Vermez ve Veysi Sebik şehit düştü. Şehit güvenlik korucularının cenazeleri, Hakkari'de yapılan törenin ardından helikopterle Şemdinli ilçesine getirildi. Düzenlenen törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları tören mangası tarafından alana getirilerek, öz geçmişleri okundu. Cenaze namazının kılınması ve yapılan duanın ardından şehit güvenlik korucularından 8 çocuk babası Kemal İmece (45) ile 3 çocuk babası Avdi Demir'in (28) naaşları Oğuraçan mezrasında toprağa verilirken, Bülent Vermez ve Veysi Sebik ise Şemdinli Asrı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Şehit yakınlarının gözyaşı döktüğü törende, şehitlerin evleri ile köy girişine Türk bayrakları asıldı.

Acı haberi Bakan Soylu duyurdu: 4 korucu şehit oldu - Resim : 2

Cenaze törenine Şemdinli Kaymakamı Muhammet Tugay, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Pençe-Yıldırım Harekatı korucu şehit