ABD'de facia! "Bağımsızlık Günü" kutlamaları, silahlı saldırıyla kana bulandı: 6 ölü, 24 yaralı

son dakika ABD Gündem haberleri Dünya haberleri

ABD’nin Illinois eyaletinde, Bağımsızlık Günü kutlamaları esnasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

Son dakika gelişmesi ABD'de yaşandı. Bağımsız Günü kutlamaları kana bulandı.

ABD’nin Illinois eyaletinde yer alan Highland Park’taki Bağımsızlık Günü kutlamaları kana bulandı. Etkinliğin başlamasından yaklaşık 10 dakika sonra çok sayıda silah sesinin duyulması ile bölgede bulunanlar panikle kaçmaya başladı. Silah seslerinin ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

ABD'de facia! "Bağımsızlık Günü" kutlamaları, silahlı saldırıyla kana bulandı: 6 ölü, 24 yaralı - Resim : 1

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İlk belirlemelere göre 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 kişinin yaralandığı öğrenilirken, görgü tanıkları en az 20 el silah sesi duyduklarını iddia etti.

ABD'de facia! "Bağımsızlık Günü" kutlamaları, silahlı saldırıyla kana bulandı: 6 ölü, 24 yaralı - Resim : 2

Highland Park Belediye Başkanı Nancy Rotering, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Highland Park’taki Bağımsızlık Günü kutlamalarının iptal edildiğini duyurarak, “Highland Park polisi, Highland Park şehir merkezindeki bir olaya müdahale ediyor. Festival iptal edildi. Lütfen şehir merkezinden uzak durun” dedi.

"TEHLİKE SÜRÜYOR"

Saldırganın eşgalinin henüz bilinmediği öğrenilirken, polisin bölgede arama yaptığı açıklandı. Yerel yetkili, saldırganın silahını bırakıp kaçtığını ve tehlikenin sürdüğünü belirtti.

HIGHLAND PARK BÖLGESİNE UÇUŞ KISITLAMASI GETİRİLDİ

Federal Havacılık İdaresi, Highland Park hava sahasına geçici uçuş kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Highland Park Polis Departmanı yönetimindeki "yardım uçakları" hariç kısıtlamanın yerden 3 bin fit yükseklikte ve 8 kilometre yarıçapında geçerli olduğu belirtildi.

BIDEN SALDIRGANIN YAKALANMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

BD Başkanı Joe Biden, Chicago'da 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarında düzenlenen silahlı saldırıdan dolayı şok olduğunu ve konuyu yakından takip edeceğini belirterek, saldırganın yakalanması için federal güvenlik güçlerine talimat verdiğini açıkladı.

Biden, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Eşim Jill ve ben, bu Bağımsızlık Günü'nde Amerikan toplumuna keder getiren amaçsız silah saldırısından dolayı şok olduk." ifadesini kullandı.

Olay yerindeki performanslarından dolayı acil yardım ekiplerine ve güvenlik güçlerine teşekkür eden Biden, "Şu anda kayıp olan saldırganın aranmasında yardım için federal güvenlik güçlerine emir verdim." bilgisini paylaştı.

Biden, bölge halkından yapılan uyarılara kulak asmalarını isteyerek, konuyu yakından izlemeye devam edeceğini belirtti.

 

 

Kaynak: İHA

ABD Illinois son dakika