Kış tatili rotası Türkiye!

Türkiye Turizm ÖZEL HABERLER Dünya haberleri Yaşam Haberleri Ekonomi haberleri
Kış tatili rotası Türkiye!

Dünyanın en çok tercih edilen tatil noktalarından Türkiye'ye AB ve ABD basınından övgü dolu tanıtım yazıları geldi. Kış tatili için Türkiye'yi tercih edecek Batılı turistler için gizli tatil noktaları da listelendi. Listede Amasya, Safranbolu ve Mardin gibi kentler bulunuyor.

Türkiye dünyada kışın en çok tercih edilen tatil noktalarından birisi durumunda. Hem Avrupa hem de ABD basınında kışın gelmesiyle birlikte tercihini Türkiye'den yana kullanacak olan turistler için detaylı bir gezi rehberi yayınlandı. AB basını Türkiye'nin gizli tatil noktalarını listelerken ABD basını ise Amerikalı turistlerin evlerine Osmanlı halıları sipariş ettikleri bilgisini paylaştı.

GİZLİ TATİL NOKTALARI

Avrupa Birliği'ne yakınlığıyla bilinen EU Reporter yayın organında yayınlanan “Ziyaret etmeden önce Türkiye hakkında bilmeniz gerekenler” başlıklı yazıda “Türkiye yalnızca doğal güzellik değil aynı zamanda tarihi noktalarıyla olağanüstü bir kış tatil noktası” ifadesine yer verildi. Yazıda Türkiye'nin kış turizmini rahatlıkla kaldıracak alt ve üst yapıya sahip olduğu, büyük kentlerinde “harika bir toplu taşıma sisteminin” bulunduğu ve havacılık sektörünün gelişmiş olduğu bilgilerine yer verildi.

AVRUPA'NIN TERCİHİ KAPADOKYA

Yazıda Dünya Gezi ve Turizm Konseyi verilerine de yer verildi. Türkiye'nin gerek yaz gerekse de kış tatil destinasyonu olarak “dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi durumunda” olduğuna değinilen yazıda Avrupalı turistlerin kent olarak en çok İstanbul'u, bölge olarak ise Kapadokya'yı tercih ettikleri bilgisine yer verildi. Dünya Ekonomik Forum'unun 'Gezi ve Turizm Rekabet İndeksi'ne göre Türkiye tüm Afrika ve Orta Doğu coğrafyasında en çok tercih edilen ülkeler arasında yer almakta.

“ÇAY İÇİN” ÖNERİSİ

Yayın organı 2022 yılında Türkiye'nin dünyanın en çok tercih edilen dördüncü tatil destinasyonu olduğunun da altını çizerek Avrupalı turistler için şu önerilerde bulundu:

“Türkler misafirperverlikleriyle bilinen insanlar ve 'teşekkür ederim' demek çoğu konuda yardımcı olmalarını sağlıyor. Alışverişlerinizde çay için bu iletişimi kuvvetlendirecektir. Camilere girerken kıyafet kurallarına dikkat edin. İbadet eden insanlara soru sormayın nitekim duaları bitene kadar cevap veremezler.”

GİZLİ TATİL NOKTALARI

Yayın organında kış tatili için Türkiye'yi tercih edecek Avrupalı turistler için önerilen tatil noktaları ve etkinlikleri ise şu şekilde sıralandı: İstanbul kültür turuna katılmak, Aya Sofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Boğaz Turu, Kapadokya, Efes, Pamukkale ve Antalya'yı gezmek. EU Reporter şaşırtıcı şekilde “Türkiye'de keşfedilmemiş önemli turist noktalarını” da listelendi. Bu listedeki kentler ise yazıda şu şekilde yer aldı:

Amasya: “Osmanlı tarzı evlerin, kaya mezarların ve kökleri Hititlere kadar uzanan zengin bir tarihe sahip.”

Safranbolu: “UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan tarihi kent mimarisi, karakteristik evleri ve sokakları ile zamanda sizleri geriye götürüyor.”

Aizanoi Antik Kenti (Kütahya): “İkinci Efes olarak adlandırılan antik kentte Tanrı Zeus'a adanmış iyi korunmuş bir tapınak ve stadyum bulunmakta.”

Van Gölü: “Türkiye'nin en büyük gölü durumundaki Van Gölü'nde Orta Çağ'dan kalma Akdamar Adası Ermeni Kilisesi ve müthiş bir manzaraya sahip çevre bulunmakta.”

Mardin: “Mezopotamya düzlüklerine bakan tepelerin üzerinde kurulu kent taş evleri ve labirenti andıran sokaklarıyla meşhur.”

TÜRK HALISI SİPARİŞ EDİYORLAR

ABD merkezli Forbes dergisinde de “İstanbul'da Osmanlı Sultanları gibi keyif almak” başlıklı bir yazı yayınlanarak kış turizmi için Türkiye'yi tercih edecek ABD vatandaşlarına bilgiler verildi. Yazıda İstanbul'da Topkapı Sarayı'nı ziyaret eden çok sayıda ABD'li turistin saray mimarisinden etkilendikleri için kendi evlerinde kullanmak üzere Türk halıları sipariş verdiği ve evlerini Osmanlı stili dekorasyonlarla donattıkları bilgisi paylaşıldı.

ABD'Lİ TURİSTLERE KEBAP ÖNERİSİ

Forbes yazısında İstanbul'da aralarında İngiltere siyasi tarihinin önemli isimleri eski Başbakan Winston Churchill ve Kraliçe II. Elizabeth'in de yemek yediği dünyaca ünlü restoranların bulunduğu bilgisine yer verilirken ABD'li turistlere Adana Kebabı, Patlıcan Kebabı, Hünkar Beğendi ve Kazandibi yemeleri önerisinde bulunuldu.

emre.ozturk@haberglobal.com.tr

 

Kaynak: Web Özel