ABD Büyükelçiliği, çalışanlarına güvenlik uyarısı yayınladı

ABD Adana Gündem haberleri
ABD Büyükelçiliği, çalışanlarına güvenlik uyarısı yayınladı

ABD Büyükelçiliği, çalışanlarına güvenlik konusunda uyarıda bulundu. Personelin seyahat, gösteri ve kalabalıklardan kaçınması istendi. ABD Adana Konsolosluğu'nun ikinci bir emre kadar kapalı tutulacağı belirtildi.

ABD Büyükelçiliği, çalışanlarına güvenlik konusunda uyarıda bulundu. Bildiride, ABD Adana Konsolosluğu'nun ikinci bir emre kadar kapalı tutulacağı belirtildi.

Açıklamada personelin seyahat, gösteri ve kalabalıklardan kaçınması istendi. Personelin göze batmaması ve gidecekleri yerlere alternatif rotalar öğrenmesi tavsiye edildi.

Açıklama metni:

ABD Adana Konsolosluğu bir sonraki duyuruya kadar ziyarete kapalı kalacak. ABD vatandaşları Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ndeki randevularını yeniden planlayabilirler.

Önümüzdeki birkaç hafta boyunca Türkiye genelinde İsrail ve Gazze'deki olaylarla ilgili büyük gösterilerin yapılması bekleniyor. Barışçıl olanlar da dahil olmak üzere herhangi bir toplanma, şiddete dönüşebilir. Protesto faaliyetleri polis varlığının artmasına, yolların kapatılmasına ve trafikte aksamalara neden olabilir.

Türkiye'deki ABD personeline, Türkiye'nin güneydoğusundaki Adana Konsolosluk bölgesine hareketleri en aza indirmeleri ve seyahat etmekten kaçınmaları talimatı verildi.

Yapılacak İşlemler:

  • Protesto ve gösterilerin etrafındaki alanlardan kaçının.
  • Kalabalıklardan kaçının.
  • Göze batmayın.
  • Çevrenizden haberdar olun.
  • Gelişmeler için yerel medyayı izleyin.
  • Ortak varış noktalarına giden alternatif rotalara aşina olun ve trafik kesintilerinden kaçınmayı planlayın.

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD büyükelçilik Adana