96 kişiye mezar olmuştu! Ebrar Sitesi Güvenç Apartmanı davasında sanığın ifadesi ortaya çıktı: Sorumlu ben değilim

AA
Kahramanmaraş Kahramanmaraş Depremi Deprem
96 kişiye mezar olmuştu! Ebrar Sitesi Güvenç Apartmanı davasında sanığın ifadesi ortaya çıktı: Sorumlu ben değilim

Kahramanmaraş depremlerinde yıkılarak 96 kişinin hayatına kaybetmesine neden olan Ebrar Sitesi Güvenç Apartmanı davasında 1 sanığın yargılanmasına devam edildi. Affını ve beraatını isteyen sanık, "Güvenç Apartmanı'nda vefat eden vatandaşlarımızın sorumlusu ben değilim, sorumlular, yüksek katlı binalara izin verenlerdir." ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Başka dosyadan tutuklu sanık Ahmet Kara bulunduğu cezaevinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle duruşmaya katıldı. Sanık Ahmet Kara, Güvenç Apartmanının deprem gecesi onlarca binayla birlikte yıkıldığını ve birçok akrabasını da bu apartmanda kaybettiğini söyledi.

"SORUMLU BEN DEĞİLİM"

Binanın yıkılma nedeninin zeminden kaynaklandığını savunan Kara, "Depremin büyüklüğü, süresi, yönetmelik eksiklikleri, binada yapılan ruhsatsız ve izinsiz tadilatlar, geçmişte bölgede tespit edilen deprem risklerine karşı vatandaşların ilgili kurumlarca uyarılmaması, hem yıkılan binaların sayısını artırmış hem de can kayıplarını artırmıştır. Depremde binaların yıkılması, yapım hatalarından değil, ilgili kurumların ihmal zincirinden kaynaklanmaktadır. Bugün bile bu ihmal zinciri maalesef devam etmektedir. Yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı, deprem nedeniyle yıkılan Güvenç Apartmanı'nda vefat eden vatandaşlarımızın sorumlusu ben değilim, sorumlular, yüksek katlı binalara izin verenlerdir. Bu nedenle affımı ve beraatımı talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

DURUŞMA 26 KASIM'A ERTELENDİ

Diğer duruşmalara katılmayıp bu duruşmada dinlenen bazı müştekiler de sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, ara kararında, dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine tevdiine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 26 Kasım'a ertelendi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis talep ediliyor.