AFAD depremzedelere yardım için SMS kampanyası başlattı
AFAD, Kahraman Pazarcık'ta meydana gelen depremden etkilenenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması çalışmalarına destek olmak isteyenlerin bağış yapabileceğini duyurdu.
AFAD, Kahraman Pazarcık'ta meydana gelen depremden etkilenenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması çalışmalarına destek olmak isteyenlerin bağış yapabileceğini duyurdu.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden en çok etkilenen illerden Hatay'da enkaz altından yaklaşık 30 saat sonra 2 kadın yaralı kurtarıldı. Kadınlardan birini enkazdan çıkaran komandonun gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde can kaybı her geçen dakika artıyor.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerden sonra Hatay İskenderun’da arama kurtarma faaliyetlerine katılan Tekirdağ AFAD ekibi, 14 aylık Arya'yı 33 saat sonra enkazdan kurtardı. Hastaneye sevk edilen Arya, Azra ikinize kavuşacak.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 10-11-12-13 Şubat tarihlerinde oynanması gereken tüm profesyonel müsabakaların 17-18-19-20 Şubat tarihlerinde oynanacağını açıkladı.
Demet Akalın, Hatay'ı da etkileyen deprem sonrasında biri eczacı, diğeri öğretmen olan iki kuzeninin iyi olduğunu ifade etti. Ünlü şarkıcı sosyal medya paylaşımında, "O kadar üzgünüm ki... Kuzenlerimin kurtulduğuna bile sevinemedim..." ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından yardım için Hindistan ve Fransa'dan arama kurtarma ekipleri Adana'ya ulaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'taki depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Şu anda 3549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. Şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımız enkaz altından sağ olarak kurtarıldı" dedi. Erdoğan deprem bölgesinde OHAL ilan edildiğini de duyurdu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde, deniz seviyesinin yükselmesi sonucu bazı caddeler su altında kaldı.
Adıyaman'da enkaz altında kalan 2'si çocuk 3 kişi, arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak çıkarıldı.