85 yıldır dinmeyen özlem! Vatandaşlar Dolmabahçe'ye akın etti

Dolmabahçe Sarayı Gündem haberleri Atatürk

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yılında Dolmabahçe Sarayı'nın kapıları yoğun bir kalabalığa açıldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz!

Dolmabahçe Sarayı'nın kapıları bugün yoğun bir kalabalığa açıldı. Ata'yı anmak için 7'den 70'e herkes oraya akın etti. Türkiye'nin dört bir yanından gelenler, Ata'sını sevgi ve özlemle andı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yılında saatler 09.05'i gösterdiğinde tüm Türkiye'de adeta hayat durdu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 85 yıl önce ebediyete intikal ettiği Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anıldı.

Haber Global ekibi de o noktadan canlı yayın gerçekleştirip bu duygu dolu atmosfere tanıklık etti. İşte ekrana yansıyan o detaylar...

ATA'NIN CENAZESİNİN ANITKABİR YOLCULUĞU

10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yuman Atatürk’ün naaşı, 16 Kasım'da Dolmabahçe Sarayı tören salonunda katafalka konuldu.

19 Kasım günü cenaze büyük bir kalabalık tarafından Yavuz Zırhlısı ile İzmit'e oradan da aynı günün akşamı tüm yurt gezilerinde kullandığı tren ile Ankara'ya uğurlandı.
20 Kasım'da Ankara'da devlet erkanı tarafından karşılanan cenaze, TBMM önünde katafalka konuldu. 21 Kasım 1938'de çok büyük bir cenaze töreni ile Ankara Etnografya Müzesi’ndeki geçici kabrine konulan Atatürk'ün naaşı, ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e taşındığı 10 Kasım 1953'e kadar burada kaldı.

 

Kaynak: Haber Global TV