81 ilde ve KKTC'de "Çök, Kapan, Tutun" tatbikatı yapıldı

KKTC Deprem Gündem haberleri AFAD
81 ilde ve KKTC'de "Çök, Kapan, Tutun" tatbikatı yapıldı

AFAD koordinasyonunda, 81 ilde ve KKTC'de eş zamanlı "Çök, Kapan, Tutun" deprem tatbikatı yapıldı.

Yurt genelinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bugün saat 18.57'de "Çök, Kapan, Tutun"  deprem tatbikatı yapıldı.

AFAD koordinasyonunda, Düzce Depremi’nin 23'üncü yılı dolayısıyla depremin meydana geldiği saat 18.57’de Türkiye geneli ve KKTC'de "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" yapıldı.

Tatbikat öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşları tatbikata katılmaya davet etti. 

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tatbikatın ardından açıklamalarda bulundu. 

Japonya bu tatbikatları her yıl yapıyor. Cumhurbaşkanımızın hitaplarıyla nasıl başladıysa orada da Japonya başkanının hitaplarıyla başlıyor. Basit ve kısa, farkındalık oluşturabilecek bir tatbikat. Bugün Düzce Depremi'nin yıl dönümü olması vesilesiyle büyük önem taşıyor. Japonya'daki tatbikata benzer bir tatbikat yaptık ve bütün vatandaşlarımız da buna katılma fırsatı buldu

Allah afet vermesin ama bu bölgesi afet bölgesi olduğunu, deprem, sel, çığ, yangın, kaya düşmesi, hortum, bunlar karşı karşıya kalacağımız afetlerdir. Afetlere dirençli şehirler oluşturmak için kentsel dönüşüm ve tatbikat ile eğitimler çok önemli. Deprem için toplanma alanları hazır. Arama kurtarma ekipleri hazır, AFAD kurumu, ki bu kurumun Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kurulduğunu biliyoruz. Bu kurum, afet konusunda durmaksızın çalışıyor. Afet öncesi, anı ve sonrası için çalışıyorlar. Çok ciddi hazırlıklar yapıyorlar.

Herkes 18.57'ye şartlandı. Yapanlar olur, yapamayanlar olur ama bu herkes için zihni bir hazırlıktır. Kendi teknoloji kapasitemizi de gördük. Bizim AFAD mobil uygulamamız can kurtaracak bir uygulamadır. Size deprem anında neyle karşılaştığınızda nasıl adım atmanız gerektiğini öğreten bir uygulama. Haberdar olmak istediğinize ulaşabilecek bir uygulamadır. Dünyada eşi benzeri yok. Tüm Türkiye afetlere hazırlık konusunda adım adım... Gönüllüler 500 bin sayısını aştı. İnsanlarımızın bu konudaki hassasiyeti üst noktaya ulaşıyor demektir. Kızılay'ın, kara yollarına kadar, İletişim Başkanlığına kadar herkes çalışıyor. Herkese çok teşekkür ederim. Basına da teşekkür ediyoruz. Hepinizi kutluyoruz, minnettarız, müteşekkiriz. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

KKTC deprem deprem tatbikatı