8 Mart'ın arefesinde İmamoğlu'na yüklendi! "Ev hanımı veya 'öteki kadınlar' diye bir ayrım olmadı, olmayacak"

İSTANBUL / DHA
Mahinur Özdemir Göktaş Ekrem İmamoğlu Çanakkale Dünya Kadınlar Günü

Beykoz'daki kadın buluşmasında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Ev kadınları AK Parti'ye oy veriyor" diyen İBB Başkanı İmamoğlu'na yüklendi. "Bizler için kadın, kadındır. Ev hanımı veya 'iş hayatındaki öteki kadınlar' diye bir ayrım asla olmadı, asla olmayacak" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Kadın Kolları'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Beykoz Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlediği kadın buluşmasına katıldı. Buluşmaya Göktaş’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile AK Parti ve MHP Kadın Kolları üyeleri katıldı.

"SIFIR TOLERANS İLKEMİZDEN TAVİZ VERMEDEN MÜCADELE POLİTİKALARIMIZI UYGULUYORUZ"

Kadına karşı şiddetin önlenmesi için yapılan çalışmalardan bahseden Göktaş, "Kadınları, ekonomik alanda güçlendirirken, bugün küresel bir sorun haline gelen şiddete karşı da mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. ‘Sıfır tolerans’ ilkemizden hiçbir taviz vermeden mücadele politikalarımızı uygulamaya devam ediyoruz. Bu konuda dünyada eşi benzeri az bulunan hukuki düzenlemeye sahibiz. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4’üncü Ulusal Eylem Planı, kararlı mücadelemizde bizler için önemli bir yol haritasıdır. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerimizle 81 ilde kadına yönelik şiddetle mücadelede bilgilendirici faaliyetler ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Açacağımız yeni merkezlerle hizmetlerimizi daha da yaygınlaştıracağız" dedi.

"EV HANIMI VEYA İŞ HAYATINDAKİ ÖTEKİ KADINLAR DİYE BIR AYRIM ASLA OLMADI, ASLA OLMAYACAK"

Seçim çalışmalarında kadınları rolünün çok önemli olduğunun altını çizen ve kadınlara yönelik bir canlı yayında "Ev kadınları AK Parti'ye oy veriyor" şeklindeki nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Bakan Göktaş, "İşte biz, kadınları hayatın her alanında güçlü kılacak tüm bu çalışmaları yaparken hamdolsun kadınlar da her zaman AK Parti’nin yanında oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday olduğu zaman yürüttüğü seçim çalışmalarında en büyük destekçileri kadınlardı. İstanbul’u sizin gibi kıymetli kadınların duruşu, azmi ve kararlılığıyla kazandık. O yıllardan devraldığımız bayrağı şimdi hep birlikte taşıyoruz. Bu davayı yürüten sizlersiniz. Sizler Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşısınız. Sizlerin desteğiyle Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz. Bizler için kadın, kadındır. Ev hanımı veya iş hayatında ki öteki kadınlar diye bir ayrım asla olmadı, asla olmayacak. Bizim için bütün kadınlar kıymetlidir. Şimdi yeni bir hikaye yazma zamanı, yeni bir zafere imza atma zamanı. İnşallah el ele vererek 31 Martta yeniden İstanbul diyeceğiz. Sadece İstanbul diyeceğiz ve bu şehri yeniden gerçek belediyeciliğe kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

8 Mart'ın arefesinde İmamoğlu'na yüklendi! "Ev hanımı veya 'öteki kadınlar' diye bir ayrım olmadı, olmayacak" - Resim : 1

"HEPİMİZİN YÜREĞİ FİLİSTİNLİ KADINLARLA BİRLİKTE ÇARPIYOR"

Kadınlar Buluşmasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ise, "Bugün Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir aradayız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak için bir aradayız aslında ama bu sene açıkçası Filistin'de kadınlar katledilirken insanlık bir soykırıma maruz bırakılırken, kadınlarla birlikte bir anne için evlatlarının gözleri önünde parçalanması, katledilmesi maalesef dünyanın gözü önünde gerçekleştirilirken kadınlar günü kutlaması yapmaktan söz etmek hiç mümkün değil. Biliyorum ki hepimizin yüreği Filistinli kadınlarla birlikte çarpıyor. Filistinli onurlu kadınlarla birlikte Türkiye'nin tüm kadınlarının yüreği çarpıyor. Buna yürekten inanıyorum" diye konuştu.

8 Mart'ın arefesinde İmamoğlu'na yüklendi! "Ev hanımı veya 'öteki kadınlar' diye bir ayrım olmadı, olmayacak" - Resim : 2