8 ilde 'oltalama' operasyonu! Örgüt lideri dahil 16 kişi yakalandı

8 ilde 'oltalama' operasyonu! Örgüt lideri dahil 16 kişi yakalandı

Bolu merkezli 8 ilde 'oltalama' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda, örgüt lideri dahil 16 kişi gözaltına alındı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'oltalama' ile banka ve kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği kişilerin banka hesaplarından internet bankacılığıyla çektiği paraları başka banka hesaplarına transfer ettikleri tespit edilen şüphelilere yönelik soruşturma başlatıldı.  

ADRESLERE OPERASYON

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık" suçlamaları kapsamında şüphelilerin adreslerine operasyon düzenlendi.

16 KİŞİ YAKALANDI

Bolu merkezli Ankara, İstanbul, Antalya, Konya, Adana, Şanlıurfa ve Kayseri'de şafak vakti düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, haklarında gözaltı kararı olan, aralarında örgüt lideri T.A.'nın da bulunduğu 18 şüpheliden 16'sı, gözaltına alınırken, 2 kişi ise aranıyor.

HEDİYE, İNDİRİM, KAMPANYA İÇERİKLİ SMS'LER

Suç örgütünün, kişilerin kredi kartı bilgilerini ve şifrelerini öğrenmek amacıyla çoğunlukla bankadan gönderilmiş gibi hazırlanan hediye, indirim, kampanya içerikli internet linki bulunan SMS'lerle kişileri internet üzerinden sahte banka sitelerine yönlendirdiği öğrenildi.

Örgütün, bu sahte sitelerde banka bilgilerini elde ettikten sonra kişilerin hesapta bulunan paralarını başka hesaplara transfer ettikleri, bu paraları ATM'lerden ve örgüt ile irtibatlı iş yerlerinden çektikleri belirtildi. Soruşturma kapsamında 30 olay, aydınlatılırken, şüphelilerin yaklaşık 447 bin TL'yi hesaplarına geçirdikleri ortaya çıktı.

DHA 

oltalama Bolu