7.4'lük deprem... Bakan Soylu'dan ilk açıklama

son dakika Deprem Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4'lük depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Soylu, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm durumunda olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanlar, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7,4 büyüklüğünde depremin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezi'nde koordine ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından hızla AFAD Koordinasyon Merkezi'ne gitti. Oktay ve bakanlar, çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezi'nde koordine ediyor.  7.4'lük depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı.

Bakan Soylu, "Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz."

Soylu daha sonra bir açıklama daha yaptı ve şunları söyledi:

"7.4 yıkım ortaya koyan bir depremdir. Şu anda bütün valilerimiz, jandarma, emniyet, TSK, AFAD ve Kızılay ekiplerimiz görevlerinin başında ilgili bölgelere sevk ediliyor. Biz de bakan arkadaşlarımızla beraber yola çıkıyoruz. Kahramanmaraş'a ben gideceğim. Hatay'a Tarım Bakanımız gidecek. Gaziantep'e Murat Kurum, Osmaniye'ye Gençlik ve Spor Bakanı gidecek. Adıyaman'a Ulaştırma Bakanı, İstanbul'dan şu anda geçiyor. Malatya'ya ise Kültür ve Turizm Bakanı gidecek. Sağlık Bakanımız ise buraya intikal ediyor."

'SOSYAL MEDYADA DEZENFORMASYONLAR YANILTICI'

Soylu, deprem bölgesinde bazı yerlerde ciddi trafik sıkışıklıkları söz konusu olduğunu vurgulayarak, "Öncelikle ambulans ve arama kurtarma ekiplerine yol açabilmek için vatandaşlarımızın bulunduğu yerlerde araçları hareket ettirmemeleri önemli. Cep telefonları konusunda tüm Türkiye'de vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var; cep telefonlarını deprem bölgesi haricinde kullanmamaları ve hatları meşgul etmemeleri. Özellikle sosyal medyada dezenformasyonlar bu saatte hem yanıltıcı hem meşgul edici. Bu vesileyle bazı valilerimizi bölgelere kaydırdık. Şu anda kargo uçaklarımız sevkiyata hazır. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var" diye konuştu.

'22 ARTÇI DEPREM OLDU'

Bilgi aldıkça AFAD Merkezinden gün boyunca bilgilendirme yapacaklarını aktaran Soylu, "En büyüğü 6.6 olan 22 artçı deprem oldu. 6.6 büyük bir depremdir. Bu yüzden hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi ve şu anda bahsettiğim bölgelerde de mümkün olduğunca dışarıda durulması işin esasıdır; şu kuvvetli artçı depremler bir şekilde sonlansın. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay burada kalacak. Bu şekilde bir görev paylaşımı yaptık. Şimdi biz de bütün ekiplerle beraber yola çıkıyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

son depremler deprem oldu kahramanmaraş Diyarbakır Kahramanmaraş depremi Son dakika haberi son dakika süleyman soylu