762 ‬Türk vatandaşı daha koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkeye getirildi

762 ‬Türk vatandaşı daha koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkeye getirildi

Polonya, Ukrayna, Kazakistan ve İngiltere'de bulunan toplam 762‬ Türk vatandaşı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Türkiye'ye getirildi. Yurt dışından getirilenler, 14 gün gözlem altında tutulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarının ülkeye getirilmesine devam ediliyor.

POLONYA'DAN 212 KİŞİ GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla gerçekleştirilen tahliye kapsamında Polonya'nın Varşova kentinden kalkan Türk Hava Yolları'na ait uçak, Ordu-Giresun Havalimanı'na indi.

Uçaktaki öğrenci ve işçilerin de bulunduğu 212 Türk vatandaşı, havalimanında bekletilen otobüs ve minibüslere yerleştirildi.

Araçlar, polis eşliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Lebibe Ergin Karlıbel Öğrenci Yurduna getirildi.

Yurt dışından getirilenlerin, burada 14 gün gözlem altında tutulacağı öğrenildi.

Bu arada, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, öğrencilerden 32 yaşına giren Umut Şahin, doğum günü pastasıyla yurtta karşılandı.

İNGİLTERE'DEN 167 KİŞİ GETİRİLDİ 

Aralarında dil eğitimi için giden kaymakamlarında bulunduğu 167 kişi, İngiltere'den kalkan uçakla Kütahya Zafer Havalimanı'na getirildi.

Uçaktan inenler sağlık kontrolünün ardından, polis ve AFAD ekipleri eşliğinde otobüs ve minibüslerle Kütahya kent merkezine taşındı.

Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde kente getirilen vatandaşlar, Andız Mahallesi'ndeki KYK Emine Gülbahar Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.

Polis ekipleri binaların çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Yurtta 14 gün gözlem altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçları, Kütahya Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, Türk Kızılay ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce karşılanacak.

UKRAYNA'DAN 310 KİŞİ GETİRİLDİ

Tahliye kapsamında Ukrayna'nın Kiev kentinden kalkan Türk Hava Yolları'na ait uçak, Trabzon Havalimanı'na indi.

Uçaktaki öğrenci ve işçilerin de bulunduğu 310 Türk vatandaşı, pasaport kontrolünün ardından sağlık taramasından geçirildi. Yolcular daha sonra havalimanında bekletilen otobüs ve minibüslere yerleştirildi.

Polis eşliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gülbahar Hatun Yurduna getirilen 130 yolcu, kendilerini karşılayan görevliler tarafından kayıt altına alınarak odalarına yerleştirildi.

Yurt dışından getirilenlerin, burada 14 gün gözlem altında tutulacağı öğrenildi.

Öte yandan, diğer yolculardan 150'sinin Yomra ilçesinde, 30'unun da Rize'deki yurtlara yerleştirileceği belirtildi. 

KAZAKİSTAN'DAN 73 KİŞİ GETİRİLDİ

Kazakistan'dan Van Ferit Melen Havalimanı'na gelen 73 Türk vatandaşı, burada yapılan ilk sağlık kontrolünün ardından polis eşliğinde Van Büyükşehir Belediyesine ait 4 otobüsle Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Süleyman Şah Öğrenci Yurdu'na getirildi. Mustafa Yıldızdoğan’ın ”Türkiyem” isimli türküsü eşliğinde Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar tarafından karşılanan aralarında, öğrenci, işçi ve ailelerin olduğu 73 Türk vatandaşı sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde otobüslerden indirildi.

Buradaki görevliler tarafından birer Türk bayrağı verilen vatandaşlara, kısa bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Aziz misafirlerimiz yanımda Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar ve bütün çalışma arkadaşlarımızla 14 gün boyunca sizi evinizdeymişsiniz gibi ağırlamak için buradayız, sizlerin emrine amadeyiz. Bizlerin şeref konuğu ve aziz misafirsiniz. Burada gördüğünüz arkadaşlarla beraber diğer günlerde vardiyalı olarak değişecek diğer personellerimizle beraber 7/24 sizin emrinize olacaklar inşallah." dedi.

Yapılan hoş geldin konuşmasının ardından vatandaşlar kalacakları odalara alındı. 14 günlük karantina süreci boyunca Van Valiliği, Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, AFAD ve Kızılay tarafından Türk vatandaşlarının ihtiyaçları karşılanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yer alan görevli psikologlar ise karantina süresi boyunca destek sunacak.

koronavirüs