65 bin liralık 'şahin' elde kaldı! Kimse almıyor

Kurban bayramı

Kurban Bayramı'na bir gün kala Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'nın gözdesi 65 bin liralık fiyatıyla 'Şahin' isimli boğa oldu. Yüz kilo ağırlığındaki boğa vatandaşların ilgi odağı oldu.

Avrupa’nın en büyük canlı hayvan pazarı olan Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'nda, bir tonun üzerinde olan kilosuyla ve 65 bin lira fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken ‘Şahin’ isimli boğanın değeri araba fiyatlarıyla yarışıyor. Güzelliğiyle de vatandaşların ilgi odağı olan 3 yaşındaki kurbanlık tosuna yoğun talep var. Canlı hayvan pazarının en ağır kurbanlığı olan 'Şahin' için satıcı ve alıcılar sıkı pazarlık yapıyor.

65 bin lira verebilen yok

Meydanın en büyük hayvanının kendi boğası olduğunu belirten Faruk Koç, “Boğamın adı 'Şahin'. Bir ton yüz kilo ağırlığında, fiyatını 65 bin lira olarak belirledim. Şu anda ilgilenen çok vatandaş var ama fiyatında anlaşamadığımız için alıcısı olmadı. İstediğim fiyata yaklaşamıyorlar. Pazarın en gözde hayvanı şu anda benim boğam Şahin'dir. Meydanda görüldüğü üzere bundan daha büyük bir hayvan yok. Tekman’ın Çukuryayla köyünde 3 yıldır besliyorum” dedi.

 

Kaynak: İHA

kurban bayramı Erzurum haberleri Kurbanlık kurbanlık boğa