6 yaşında cinsel istismara uğrayan kızın annesinin ifadesi ortaya çıktı: Yaş farkını sorun etmedik, genç görünüyordu

Gündem haberleri cinsel istismar son dakika
6 yaşında cinsel istismara uğrayan kızın annesinin ifadesi ortaya çıktı: Yaş farkını sorun etmedik, genç görünüyordu

Türkiye'nin konuştuğu çocuğa cinsel istismar skandalında anne Fatıma Yüksel'in ifadesi ortaya çıktı. Fotoğrafların hikayesini anlatan anne, “Kadir İstekli'nin sarıldığı kahverengi çek yat üzerinde oturan fotoğraftaki kızım H.K.'dır” dedi.

Son dakika haberi... 6 yaşında evlendirildiğini iddia eden H.K.G.’nin, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu fotoğrafların hikayesini şüpheli olarak ifadesi alınan annesi Fatıma Gümüşel anlattı. Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre, anne Fatıma Gümüşel, kızının emniyete verdiği ifadeleri okuyunca şaşırdığını söylüyor ve H.K.G.’nin evlendirildiği Kadir İstekli'yle ilgili şu bilgiyi veriyor:

"YAŞ FARKINI SORUN ETMEDİK"

“… Kadir İstekli benim eşimin talebelerindendir. Benim kızım 16 yaşındayken Kadir İstekli annesiyle beraber H.K.G.’yi istemeye geldiler. Hatırladığım kadarıyla Kadir İstekli’yle kızımın arasında 18-19 yıl yaş farkı vardı. Kızım bu yaş farkını hiç sorun etmedi. Ben ve eşim de bu yaş farkını sorun etmedik. Çünkü Kadir İstekli genç görünüyordu.”

Dava dosyasına sunulan gelinlik ve diğer fotoğraflarla ilgili anne şu bilgiyi veriyor:

“… Bana göstermiş olduğunuz başında turkuaz örtü olan kızım H.K.’dir. Arkasındaki kişi ise Kadir İstekli’dir. Bu fotoğraf Sapanca’daki evde çekilmiştir. Kızım burada 7-8 yaşlarındadır. Yine beyaz gömlekli arkası dönük oturan kişi Kadir İstekli’dir. Yine başında örtü Kadir İstekli’nin sarılmış halinde bulunduğu kahverengi çekyat üzerinde oturan fotoğraftaki H.K.’dir.

"Kızım H.K. ve diğer çocuklarımın hepsi Kadir İstekli’den Kuran dersleri alıyorlardı. H.K. 7-8 yaşlarından itibaren 10 yaşına kadar Kadir İstekli’den ders aldı. 10 yaşından sonra H.K.’yı Sakarya’nın Arifiye İlçesi’ndeki başka bir medreseye gönderdik. Yaklaşık 3 sene Arifiye’de kaldı. Kızım artık büyüdüğü için Kadir İstekli’den ders almasına müsaade etmedik. Kızımın anlattıklarının hepsi yalandır."

Kaynak: Haber Global TV

Kadir İstekli 6 yaşındaki kıza istismar Fatıma Gümüşel