Yarına dikkat! Çok kuvvetli bekleniyor

İstanbul düzce Sakarya hava durumu
Yarına dikkat! Çok kuvvetli bekleniyor

Uzmanların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul ve çevre iller için yarına ilişkin uyarı geldi. Bu iller için turuncu renk kodlu uyarı da geçildi. 

6 Temmuz Salı 2021 hava durumu tahminlerine göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da yarın kuvvetli yağış bekleniyor. Bu iller için uzmanlardan uyarılar geçilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de son dakika açıklaması yaptı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, "Salı günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul ile zamanla Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da kuvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde Çarşamba günü de yerel olarak etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. Uyarıda bulunulan iller için turuncu renk kodlu uyarı da geçildi. 

Yarına dikkat! Çok kuvvetli bekleniyor - Resim : 1

UZMANLARDAN DA UYARI GELMİŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler eski müdürü Ahmet Uçar, Twitter'dan önemli uyarılarda bulundu.

Uçar'ın açıklaması:

"Bu gece yarısından itibaren özellikle Marmara'nın doğusunun Karadeniz üzerinden inen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İstanbul ile Kocaeli ve Yalova'da çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Vadesinin oldukça kısa ve tutarlılığının yüksek olması beklenen sağanak yağışın Salı 03:00 ile Çarşamba 03:00 arası şiddetli hava olayı tahmin ideksindeki görünümü. İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Düzce risk içeriyor. İndekse göre bu mevsimde nadir olarak görülen bir yağış." 

UYARININ ARDINDAN BÖLGESEL YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün öğleden sonrayı işaret ederek yaptığı uyarının ardından özellikle Kağıthane bölgesinde yağış etkili oldu. 

Kaynak: Haber Global TV

hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış twitter