6 ikiz kardeş aynı yerde vatani görevde!

Tokat Gündem haberleri

Tokat'ta 6 ikiz kardeş, tesadüfen bir araya geldikleri il jandarma komutanlığında aynı anda vatani görevini yapıyor. İkiz kardeşlerle bir araya gelen Vali Ozan Balcı, "Tesadüfen yaşanan bir durum. Biz de mutlu olduk" dedi.

Şanlıurfa, Sivas, Gaziantep, Kırklareli, Kayseri ve Erzincan'dan gelen Alper ve Altan Gider, Hasan ve Hüseyin Dursun, İsmail ve İbrahim Köz, Mehmet ve Necip Kaplan, Gültekin ve Doğukan Eker ile Tahir ve Mehmet Eles isimli ikiz kardeşler, askerlik görevlerini Tokat İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerde sürdürüyor.

Tokat Valisi Ozan Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Bahri Bostancı, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ve Tokat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Turgut Alp, vatani görevini yapan ikizlerle İl Jandarma Komutanlığında bir araya gelerek, birlikte yemek yedi.

6 ikiz kardeş aynı yerde vatani görevde! - Resim : 1

Tesadüfün kendilerini mutlu ettiğini belirten Vali Ozan Balcı, "Burada Mehmetçiğimiz kahramanca vatani hizmetini yerine getiriyor. Biz de arkadaşlarımız ile beraber Tokat'ta görev yapan Mehmetçiğimiz ile bir araya gelelim, dedik. Garip bir tesadüf; 6 ikiz Mehmetçiğimiz, jandarma bünyesinde görev yapıyor. Bizler de çok mutlu olduk. Mehmetçiklerimize hayırlı görevler diliyorum" diye konuştu.  

'KOĞUŞLARIMIZ DA AYNI'

Vatani görevlerini yapan ikiz kardeşlerden Altan Gider ise "Biz doğduğumuzdan bu yana beraberiz. Hiç ayrılmadık. Komutanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Burada koğuşlarımız da aynı, çalıştığımız görev yerimiz aynı. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi. 

6 ikiz kardeş aynı yerde vatani görevde! - Resim : 2

İkizlerden Alper Gider, doğduklarından bu yana birlikte olduklarını dile getirerek, "Burada da ayırmadıkları için komutanımıza teşekkür ediyorum. Koğuşlarımız aynı, çalıştığımız yerlerimiz aynı" dedi. Altan Gider de aynı yerde görev verdikleri için komutanlarına teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Tokat Gündem haberleri