5 yıl önce bir cani tarafından başından vurulan Mutlu Kaya'dan "adalet" sorusu

Ses yarışmasında adını duyurduktan sonra erkek arkadaşı tarafından başından vurulan Mutlu Kaya, Uzmanına Sorun programında "İki ay önce ablam Dilek Kaya da bir cani tarafından öldürüldü. Adaletin yerini bulması için ne yapabiliriz" sorusunu sordu.

Bir ses yarışmasında adını duyurduktan sonra erkek arkadaşı tarafından başından vurulan ve aylarca yaşam mücadelesi veren Mutlu Kaya'nın ablası da kardeşiyle aynı kaderi paylaşmıştı. Mutlu Kaya, Aytaç Kurnaz'ın sunduğu Uzmanına sorun programında "İki ay önce ablam Dilek Kaya da bir cani tarafından öldürüldü. Bunu yapan şu an açık cezaevinde. Adaletin yerini bulması için ne yapabiliriz?" sorusunu sordu.

ADALET NASIL YERİNİ BULACAK? UZMANI AÇIKLADI

Avukat Dr. Rezan Epözdzemir, programda soruyu yanıtlayarak "Kabul edilebilir bir şey değil. Açık cezaevine geçir süreciyle ilgili Cezaevi Daire ve Gözlem Kurumları otomatik olarak bir adli olaya karıştı mı, karışmadı mı bakıyor. Ve hemen açık cezaevine geçişi sağlanıyordu. Bu son infaz düzenleme yasasına kadar. Kamuoyunda bu çok tartışıldı. Artık cezaevine geçerken failler 3 ayda bir 3 gün izin alıyor yol dahil 7 gün dışarı çıkıyor. Aynı kadını yaralıyor, öldürüyor. 7 gün dışarı çıkan Açık cezaevine geçmiş bir hükümlü dışarıda ne yapıyor, denetleniyor mu? Bu ciddi bir eksiklik. Bunu hayata geçirmeliyiz. Ya elektronik kelepçe yoluyla ya da denetimli serbestlik uygulamasıyla açık cezaevine geçtikten sonra dışarıya çıkan bir hükümlünün yeniden suç işlemesini engelleyecek bir anlayışı egemen kılmak lazım" dedi. 

Öte yandan Epözdzemir "Açık cezaevine geçirirken hükümlüyü "Bir adli olaya karıştı mı" diye bakmayacağız. Biz "Acaba topluma karışmaya hazır mı?" buna bakacağız. Rehabilite oldu mu? Islah oldu mu? Bir daha suç işler mi? Bunları kontrol etmek lazım" şeklinde konuştu.

Mutlu Kaya