5 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan kişiye 29 yıl hapis

5 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan kişiye 29 yıl hapis

İstanbul-Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Muhammed Vasıf'ın 29 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Muhammed Vasıf'ın cezasında indirim uygulanmadı.

İstanbul Küçükçekmece’de 22 Nisan 2019’da 5 yaşındaki kız çocuğu M.E.’ye kapısının önünde oyun oynarken apartman arasına götürerek cinsel istismarda bulunan Muhammed Vasıf’ın yargılandığı dava karara bağlandı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Muhammed Vasıf ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme duruşmanın kapalı olarak görülmesine hükmetti.

Duruşmada savunması sorulan Muhammed Vasıf kendini savunmak istemediğini ve susma hakkını kullanmak istediğini belirtti. Muhammed Vasıf ayrıca cezaevinde darp edildiğini de aktardı.  

Mahkeme tarafların beyanlarının ardından hükmünü açıkladı. Mahkeme, Muhammed Vasıf’ın ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 20 yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan ise 9 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.  

Duruşmanın bitmesinin ardından adliye önünde basın açıklaması yapan sivil toplum kuruşları yargılamanın çok çabuk bittiğini ve taleplerinin bu olduğunu aktardı. Verilen kararın diğer mahkemelere de örnek olması dileğinde bulundu. Müşteki avukatı ise çocuklar için daha çok kreş, anaokulu ve oyun parkı istediklerini belirtti. İHA

son dakika son dakika haber